Tgrt Haber
13 Haziran 2022 14:45 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 14:52

Onlarca çuval attılar! İstanbul'da kimyasal atık paniği: İnsanları öldürebilir

Arnavutköy’de İstanbul’un su ihtiyacının karşılandığı Sazlıdere Barajı'na akan derenin kenarına onlarca çuval bırakıldı. Kötü koku gelen çuvallarda kimyasal atık olmasından şüphelenilmesi üzerine AFAD çuvallardan numune aldı

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Onlarca çuval attılar! İstanbul'da kimyasal atık paniği: İnsanları öldürebilir
istanbul,kimyasal atık,arnavutköy

İstanbul’un su ihtiyacının karşılandığı Sazlıdere Barajı'na akan dere kenarına onlarca çuval bırakıldı. AFAD kötü koku yayılan çuvallardan numune aldı. Çuvallarda kimyasal atık olmasından şüpheleniliyor.

Arnavutköy’de Hacımaşlı yolu kenarına bırakılan 20'ye yakın çuvaldan yayılan kötü koku mahalle sakinlerini rahatsız etti.

AFAD NUMUNE ALDI

Polis ekipleri ve AFAD ile Arnavutköy Belediyesi zabıta ekipleri ihbar üzerine olay yerine sevk edildi.  Çuvalların bulunduğu bölge polis tarafından güvenlik şeridiyle kapatıldı. Çuvallarda kimyasal madde şüphesi nedeniyle AFAD ekipleri de bölgeden numune topladı.

Onlarca çuval attılar! İstanbul'da kimyasal atık paniği: İnsanları öldürebilir

İNSANLAR ZEHİRLENMEKTEN KORKUYOR

Çuvalların yakınından dere geçmesi ise bölgede oturan vatandaşları tedirgin etti. Hacımaşlı Mahalle Muhtarı Hayri Pekçetin yaptığı açıklamada, atıklar nedeniyle insanların endişelendiğini belirtti.  İnsanların zehirlenmekten korktuğunu belirten Muhtar Pekçetin, “Bizim köyün meydanına bile döküyorlar, engel olamıyoruz. Burası orman içerisi, denetimi nasıl olur bilmiyorum” dedi.

"İNSANLARI ÖLDÜREBİLİR"

Bölgeye dökülen hafriyatlara alışkın olduklarını belirten Pekçetin, “Ama bu kimyasal biraz farklı oldu. Bu madde insanları öldürebilir, çok ciddi cezası olması lazım. Bu dere Sazlıdere Barajı'na akıyor ve zaman zaman buradan İBB su ihtiyacını karşılıyor. İstanbul için endişe duyulması gereken bir konu yani. Burada yayılan koku gerçekten çok şiddetli ve rahatsızlık verici." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...