Tgrt Haber

İstanbul'da liseler arası futbol maçında 'Nazi selamı' skandalı! Musevi öğrencileri hedef aldılar

15 Mart 2023 15:23 - Güncelleme : 15 Mart 2023 15:47
İstanbul'da liseler arası futbol maçında 'Nazi selamı' skandalı! Musevi öğrencileri hedef aldılar
Nazi,Üsküdar,Lise,Musevi

İstanbul'da oynanan liseler arası futbol turnuvasında bir grup liselinin 'Nazi selamı' verdiği iddiası ortalığı karıştırdı. Üsküdar Amerikan Lisesi oyuncularının Ulus Özel Musevi Lisesi takımına attıkları golün sevincini 'Nazi selamı' vererek yaptığı öne sürüldü. Açıklama yapmak zorunda kalan Amerikan Lisesi, olay hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İstanbul'da oynanan bir liseler arası futbol karşılaşması iddialara göre büyük bir skandala sahne oldu. Maçta Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencilerinin, gol sevinçlerini toplu şekilde Nazi selamı vererek yaptığı öne sürüldü.

"BİR TANESİ DEĞİL TOPLUCA YAPMIŞLAR"

"İzzet Stamati" isimli bir Twitter kullanıcısının gündeme taşıdığı olay, 14 Mart günü tarihinde meydana geldi. Stamati yaptığı paylaşımda Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL) futbol takımı oyuncularının Ulus Özel Musevi Lisesi (UÖML) oyuncularına karşı gol sevinçlerini topluca Nazi selamı vererek yaptığını iddia ederek "Hem de bir tanesi değil topluca yapmışlar" mesajını paylaştı.

https://twitter.com/izzetstamati/status/1635703820331122698

Sosyal medya kullanıcılarının büyük tepkisini çeken olay hakkında Türkiye Yahudi Toplumu da açıklamada bulundu. "Türkiye Yahudi Toplumu"nun sosyal medya hesabından İzzet Stamati'nin paylaşımına verilen cevapta, "Konu tarafımızca bilinmekte, gerek okul yönetimimiz, gerekse de Türk Yahudi Toplumu başkanlığınca hassasiyetle takip edilmekte ve gerekli girişimlerde bulunulmaktadır" denildi.

ÜSKÜDAR AMERİKAN LİSESİ'NDEN AÇIKLAMA

Skandalın sosyal medyada da gündem olmasının ardından; Üsküdar Amerikan Lisesi'nden konuya ilişkin bir açıklama geldi. Liseden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "1876 yılından bu yana nesiller yetiştiren Üsküdar Amerikan Lisesi olarak; Ulus Özel Musevi Lisesi ile gerçekleştirilen bir futbol maçında, bir takım oyuncumuzun yapmış olduğu yanlış hareketten dolayı derin üzüntü içindeyiz. Kurum ve eğitim felsefemiz gereği, her türlü ayrımcılığın karşısında durduğumuzu önemle vurgulamak isteriz. Ulus Özel Musevi Lisesi okul yetkilileri ile ivedilikle görüşüp üzüntülerimizi iletmiş ve gerekli soruşturmayı başlatmış bulunmaktayız. Konunun hassasiyet ve önemle tarafımızdan takip edileceği tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...