Tgrt Haber
11 Nisan 2022 21:26 - Güncelleme : 11 Nisan 2022 21:39

İstanbul'da öğrenciye ulaşım indirim teklifi İBB Meclisi’nde

İstanbul’da ulaşıma yapılan yüzde 40 oranında zam sonrası AK Parti ve MHP öğrencilerin zamdan muaf tutulmasına yönelik harekete geçti. AK Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun sunduğu teklifin kabul edilmesi bekleniyor. Oylaması yapılacak olan teklif ilk olarak alt komisyona daha sonra ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun onayına sunulacak.

İstanbul'da öğrenciye ulaşım indirim teklifi İBB Meclisi’nde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, akaryakıt giderlerindeki tarihi artış nedeniyle mart ayından beri üçüncü kez zam gündemiyle toplandı. Toplantıda İBB yönetiminin hazırladığı zam teklifi, bu kez yapılan müzakerelerin ardından revize edilerek oya sunuldu. Yapılan oylama sonucunda İstanbul’da ulaşıma yüzde 40 oranında zam yapıldı. 

Yapılan zamlar ile birlikte;

Tam akbil 5.48 TL'den 7.67 TL'ye
Öğrenci akbil 2.67 TL'den 3.74 TL’ye
Öğretmen akbil 3.92 TL'den 5.49 TL'ye
Aylık Tam İstanbulkart 430 TL'den 602 TL'ye
Aylık Öğrenci İstanbulkart 78 TL'den 109 TL'ye yükseldi.

AK PARTİ ÖĞRENCİLERİN MUAF TUTULMASI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Zamlar sonrası tepkiler yükselirken AK Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekili Tevfik Göksu harekete geçti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Göksü Cumhur İttfakı olarak öğrencileri zamdan muaf tutmak için İBB Meclisi'ne teklif sunacağını açıkladı.  

SON KARARI İMAMOĞLU VERECEK

Göksu bugün İBB Meclisi’ne söylediği teklifi bugün sundu. Meclisteki çoğunluğu elde bulundurması nedeniyle AK Parti ve MHP’nin teklifinin kabul edilmesi bekleniyor. Teklifin kabul edilmesi ile birlikte son onay yine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından verilecek. Kararın onaylanmasıyla 6 Nisan'da UKOME tarafından alınan ulaşım ve servis zamlarından öğrenciler muaf tutulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...