Tgrt Haber
10 Temmuz 2022 11:54 - Güncelleme : 10 Temmuz 2022 12:34

İstanbul'da on binlerce sahte parfüm ele geçirildi! Yetkililerden 'sağlık' uyarısı: Orijinalliğini kontrol edin

İstanbul'da dünyaca ünlü parfüm markalarının birebir sahtelerini üreterek orijinal gibi göstermek için sahte bandrol kullanıp internet üzerinden satan bir kişiye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 50 bin adet sahte parfüm ele geçirilirken D.K. kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca jandarmadan yapılan açıklamada, sahte parfümlerin ciltte ve solunum yollarında ciddi sorunlar oluşturabileceği ve bunların TÜBİTAK tarafından tasarlanan Ürün Takip Sistemi (ÜTS) uygulamasın orijinalliğinin uygulama üzerinden kontrol edilebileceği uyarısında bulunuldu.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İHA/AA
İstanbul'da on binlerce sahte parfüm ele geçirildi! Yetkililerden 'sağlık' uyarısı: Orijinalliğini kontrol edin
sahte parfüm,operasyon,uyarı

İstanbul'da İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, bir şüphelinin, yurt dışından yasa dışı yollarla getirttiği orijinal parfüm şişelerine sahte parfüm doldurarak internetten sattığı bilgisi üzerine harekete geçildi.

ÇOK SAYIDA SAHTE PARFÜM ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan çalışmalar sonucu sahte parfümlerin depolandığı adresi belirleyen ekipler, düzenledikleri operasyonda D.K'yi gözaltına aldı. Aynı zamanda imalathane olarak kullanılan depoda yapılan aramada, sahte parfümlerin doldurulduğu ünlü markalara ait orijinal şişe ve kutular, parfümlerin üzerine yapıştırılmak üzere hazırlanan sahte bandroller ile 50 bin şişe sahte parfüm, boş şişe ve kapak ele geçirildi.

İstanbul'da on binlerce sahte parfüm ele geçirildi! Yetkililerden 'sağlık' uyarısı: Orijinalliğini kontrol edin

JANDARMADAN UYARI

Olayla ilgili gözaltına alınan D.K., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken jandarmadan uyarı geldi. Söz konusu açıklamada, sahte parfümlerin ciltte ve solunum yollarında ciddi sorunlar oluşturabileceği uyarısında bulunuldu. Sahte ürünlerden uzak durmak için TÜBİTAK tarafından tasarlanan ve ücretsiz olan Ürün Takip Sistemi (ÜTS) uygulamasının cep telefonlarına indirilebileceği, alınacak ürünün orijinalliğinin uygulama üzerinden kontrol edilebileceği belirtildi.

Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...