Tgrt Haber
09 Mart 2022 11:53 - Güncelleme : 09 Mart 2022 13:40

İstanbul'u kar fırtınası vuracak! Uçak seferleri iptal ediliyor

İstanbul’da bu akşam saatlerinde başlayacak olan yoğun kar yağışı nedeniyle havayolları Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanlarına olan seferlerini iptal etti. THY’nin toplamda 205 seferini iptal etmesinin ardından Pegasus Havayolları da 68 seferini iptal ettiğini açıkladı.

İstanbul'u kar fırtınası vuracak! Uçak seferleri iptal ediliyor

Türkiye, Sibirya üzerinden gelen soğuk hava ve kar yağışının etkisine giriyor. Aybar kar fırtınası olarak da adlandırılan soğuk hava İstanbul'da kar Perşembe gününden itibaren kendini gösterecek. Türk Hava Yolları (THY) İstanbul’da beklenen kar yağışı nedeniyle Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) kararı gereği İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından yapacağı toplam 205 seferini iptal etmişti.

UÇULAR İPTAL EDİLİYOR

THY’nin seferlerini iptal etmesinin ardından Pegasus Havayolları’ndan da bir açıklama geldi. Pegausus Havayolları, İstanbul'daki beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle yurtiçi ve yurtdışına yapılacak toplam 68 seferin iptal edildiğini duyurdu.

Pegasus Havayolları’ndan yapılan duyuruda “Sabiha Gökçen Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komitesi kararıyla, beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle aşağıdaki uçuşlarımız iptal edilmiştir. Ücretsiz bilet değişikliği veya iptali yapmak isterseniz; https://www.flypgs.com/bilet-islemleri ve mobil uygulamamız aracılığıyla ya da çağrı merkezimiz üzerinden ücretsiz olarak yapabilirsiniz” denildi.

İSTANBUL'DA KAR MESAİSİ

İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle 13 Mart Pazar gününe kadar metro, füniküler ve tramvay hatlarında bazı seferler saat 02.00'ye kadar uzatıldı. 

Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle 9 Mart Çarşamba gününden, 13 Mart Pazar gününe kadar M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M9 metro, F1 füniküler ve T1, T4, T5 tramvay hatlarımızda seferlerimiz 02.00'ye kadar uzatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Öte yandan etkisin gösterecek olan kar yağışı öncesi İstanbul Valiliği’nden bir açıklama daha geldi. Meteoroloji'nin uyarılarının ardından okulların Perşembe ve Cuma günleri tatil edildiği duyuruldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...