Tgrt Haber
12 Şubat 2017 16:33

İstanbul'da bugün okullar tatil mi? İstanbul için hava durumu | 13.02.2017

Meteoroloji uyarmıştı. Kar yağışı beklenen saatten önce başladı. Kar yağışı ne kadar sürecek, İstanbul'da (yarın) pazartesi okullar tatil mi? İşte tüm soruların cevabı haberimizde.

İstanbul'da bugün okullar tatil mi? İstanbul için hava durumu | 13.02.2017
istanbul,kar tatili,13 şubat istanbul okullar tatil mi,yarın okullar tatil mi,istanbul hava durumu,

Meteoroloji günler öncesinden uyarmıştı. Peki İstanbul'da 13 Şubat Pazartesi okullar tatil mi? Meteoorloji kar yağışı uyarısı yaptı, gözler MEB ve il valiliklerine çevrildi. İstanbul Valiliği kar tatili açıklaması yaptı mı? İstanbul'da kar ne zaman başlayacak, ne zamana kadar devam edecek? Yurt geneli ve İstanbul kar yağışı haberleri ile olası kar tatili açıklamalarını haberimizde görebilirsiniz.
 Olumsuz hava koşulları İstanbul'u yeniden etkisi altına alacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada yoğun kar yağışlarının İstanbul'u yeniden etkisi altına alacağı belirtildi. Peki, pazartesi günü İstanbul'da okullar tatil mi? Kar yağışı uyarısının ardından milyonlarca öğrenci ve veli '13 Şubat Pazartesi kar tatili var mı?' sorusunu sormaya başladı. İstanbul Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamaları anlık olarak haberimizde bulabilirsiniz.

İstanbul'da bugün okullar tatil mi? İstanbul için hava durumu | 13.02.2017

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre bazı illere kar yağışı uyarısı geldi. İstanbul'da bugün hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da en yüksek sıcaklık ise 4 derece olacak.
Meteoroloji'den yapılan son dakika değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Karadeniz (Çorum hariç) ile Konya, Akşehir, Erzurum, Ardahan, Kars, Van, Şırnak, Hakkari, adıyaman ve Siirt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Batman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI GELDİ

Rüzgarın Marmara ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL İÇİN SAAT VERİLDİ

Meteoroloji'nin İstanbul için günler öncesinden yaptığı kar yağışı bugün başlıyor. Tahminlere göre akşam 18:00'den sonra İstanbul'da görülecek olan kar yağışı bazı bölgelerde başlamış durumda. Kar yağışı, Salı gününe kadar etkisini gösterecek. Sonrasında ise yerini yağmura bırakacak.

İSTANBULDA PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ? (13.02.2017)

Meteoroloji'den İstanbul için kar yağışı uyarısı geldi, gözler il valilikleri tarafından yapılacak olan kar tatili haberlerine çevrildi. İstanbul için pazar ve pazartesi günlerine dikkat çekilen açıklamada, "Pazar ve pazartesi günleri İstanbul’da kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı olarak karla karışık yağmur ve hafif kar yağışları görüleceği, ancak bu yağışların hayatı olumsuz yönde etkileyecek bir kar örtüsü yapması beklenmiyor. Bu hafta boyunca mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisiyle, hissedilir derecede azalarak hafta sonu ve önümüzdeki hafta mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor" denildi.

İstanbul'da öğrencilerin beklediği kar tatili haberi gelmedi. Gözler Vali Vasip Şahin'e çevrilmişti, fakat kar tatili haberi kendisi tarafından da açıklanmadı. Böylece okullar normal seyrinde tekrar ders başı yaptı.

İstanbul'da bugün okullar tatil mi? İstanbul için hava durumu | 13.02.2017

KAR HAFTASONU GELİYOR

Şehirde hafta sonundan itibarense kar bekleniyor.  Tahminlere göre,  cumartesi en düşük 2 en yüksek 5 derece sıcaklık ve karla karışık yağmur  görülüyor.

Hava sıcaklığının ise pazar günü daha da düşerek en düşük 1 en yüksek  4, pazartesi ise en düşük 0 ile 3 derece arasında değişmesi bekleniyor. Söz konusu 2 gün kentte kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

TÜM YURTTAN HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Cumartesi günü İstanbul başta olmak üzere birçok ilde karla karışık yağmur bekleniyor. Pazar günü ise kar etkili olacak.  Türkiye, Sibirya üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Cumartesi akşamı ile çarşamba günleri arasında İstanbul'da soğuk hava, fırtına buzlanma, don ve kar yağışının etkili olması bekleniyor.

AKOM'dan alınan bilgilere göre, bugünden itibaren rüzgarın poyraz yönüne dönmesi ve kuzeyden taşımaya başlayacağı soğuk hava ile sıcaklıkların hissedilir derecelerde azalması bekleniyor. Haftasonu ise havanın daha da soğumasıyla sıcaklıkların 0 derece ve altına gerileyeceği tahmin ediliyor. AKOM'daki tahminlere göre İstanbul'da salı günü de aralıklı kar yağışı etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, İstanbul'da yarın yağmurla başlayan hava, karla karışık yağmura dönüşecek. Pazar günü ise kar yağışı bekleniyor.

İstanbul'da pazar günü beklenen kar yağışının kuvvetli olması beklenmiyor. Kar yağışının örtü yapmayacağı bekleniyor. Soğuk hava İstanbul'da 6-7 gün boyunca etkili olacak.  Bursa ve Çanakkale'de de ciddi bir kar yağışı beklenmiyor. Marmara'nın yüksek kesimlerinde kar etkili olabilir. Marmara'nın kuzeyi, Güney ve İç Ege, Doğu Karadeniz kıyıları, Burdur, Antalya'nın batısı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Kayseri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ordu ve Samsun'un doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda hafif kar, yağış alan diğer yerlerde aralıklı hafif yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerimizde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...