Tgrt Haber
24 Aralık 2013 16:43

İstiklal Caddesi'nde polis taşladılar

İstiklal Caddesi'nde, arkadaşlarının üniversitede bıçaklanmasını protesto eden bir grubun yürümesine polis izin vermedi.

İstiklal Caddesi'nde polis taşladılar
üniversitede bıçaklanmasını protesto eden bir grubun,istiklal caddesi,polis,taşladılar,

İstiklal Caddesi'nde, arkadaşlarının üniversitede bıçaklanmasını protesto eden bir grubun yürümesine polis izin vermedi. Havai fişek ve taşla saldıran grubu polis, biber gazı ile dağıtmaya çalıştı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Orman Fakültesi'nde bir arkadaşlarının bıçaklandığını öne süren grup İTÜ kampüs girişinde eylem yaptı. Yapılan eylem sonrası yaklaşık 50 kişi metro ile Taksim Meydanı'na geldi. İstiklal Caddesi'nde yürüyerek Galatasaray Meydanı'na gitmek isteyen gruba polis izin vermedi. Göstericiler polislere havai fişek ve taşlarla saldırdı. İstiklal Caddesi bir anda savaş alanına döndü. Polis kalkanlarıyla güvenlik önlemi almaya çalıştı. Çevik kuvvet polisi eylemcileri dağıtmak için biber gazı kullandı. Göstericiler ile polis arasında ara sokaklarda nefes nefese kovalamaca yaşandı. Polisin olaylarla ilgili çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...