Tgrt Haber
02 Aralık 2021 10:51

İstinaftan emsal karar: Rakip firmada çalışmak zarara uğratmazsa suç değil

İstinaf mahkemesi, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Buna göre; eğer zarara uğratmayacaksa işçinin rakip firmada çalışmasının suç unsuru olamayacağına hükmedildi.

İstinaftan emsal karar: Rakip firmada çalışmak zarara uğratmazsa suç değil
işçi,şirket,mahkeme,istinaf

Çalıştığı şirketi bırakıp rakip bir firmaya geçen işçiye açılan rekabet yasasına aykırılık davasında istinaf mahkemesi işçiden yana karar aldı. Buna göre işçinin rakip firmada işe girmesinde, eski şirketini zarara uğratmayacağı için sakınca görülmedi.

ŞİRKET, SIRLARINI RAKİP FİRMAYA KAPTIRMAKTAN ENDİŞELİ

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren bir şirkette görev yapan kişi, aynı alanda çalışan farklı bir firmaya transfer oldu.  Kritik görevlerde bulunan çalışanını rakip firmaya kaptıran şirket, mahkemenin yolunu tutup hem işçisine hem de yeni patronunu mahkemeye verdi. Şirketin gizli sırlarının rakip şirkete geçmesinden endişe eden davacı patron, eski işçisinin rekabet yasağına aykırı davrandığını öne sürdü.

Davalının iş sözleşmesinde kararlaştırılan rekabet yasağı hükmüne aykırı surette diğer davalı nezdinde çalışmaya başlaması nedeniyle 5 bin TL'nin ticari faizi ile birlikte davalılardan müştereken ve müteselsilen tahsilini istedi. Davalılar, davacının rekabet sözleşmesinin varlığı iddiası ile cezai şart talep edemeyeceğini, davalı işçinin rekabet yasağı uygulanabilecek bir iş ve görevde çalışmadığını, rekabet yasağı sözleşmesi kurulması için gerekli koşulların bulunmadığını, davaya konu rekabet sözleşmesinin sınırlandırılmadığından geçersiz olduğunu öne sürdü. 

MAHKEMEDEN DAVALILAR LEHİNE KARAR

Davalılar davanın reddini talep etti. Asliye Ticaret Mahkemesi, davanın reddine hükmetti. Davacı avukatı, kararı istinafa götürdü. Bölge Adliye Mahkemesi, davanın reddine dair kararının, eksik incelemeye ve yanılgılı hukuki değerlendirmelere dayalı, açıkça haksız ve hukuka aykırı bir karar olduğuna hükmetti. Davacının istinaf başvurusunun usulen kabulüne, Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararının kaldırılmasına karar verildi. Kararda; işçinin ayrıldığı şirkete zarar verme ihtimalinin olduğunun da kanıtlaması gerektiği hatırlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...