Tgrt Haber

Son dakika! İsveç’in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2022 17:00 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 17:48
Son dakika! İsveç’in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
Dışişleri Bakanlığı,İsveç

Son dakika haberi: İsveç’in Ankara Büyükelçisi, İsveç devlet televizyonunda bir PKK sempatizanı sunucunun Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik skandal hakaretleri nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

NATO'ya girmek için Türkiye'nin tüm taleplerini kabul eden İsveç'in devlet televizyonu SVT'de skandal bir yayına yer verildi. Kanalın bir programına katılan PKK sempatizanı Kadir Meral, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik skandal ifadeler kullandı.

TÜRKİYE'NİN GÜÇLÜ TEPKİSİ İLETİLDİ

PKK sempatizanı Kadir Meral'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadeleri sonrası Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. İsveç’in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Herrström'e, STV'de yer alan programa ilişkin Türkiye'nin güçlü tepkisi iletildi.

Son dakika! İsveç’in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
PKK sempatizanı Kadir Meral

"ÇİRKİN İFADELER VE GÖRÜNTÜLER KABUL EDİLEMEZ"

Diplomatik kaynaklar, "Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize yönelik hadsiz ve çirkin ifade ve görüntülerin kabul edilemez olduğu ve bu gibi yayınların ifade ve basın özgürlüğü ile açıklanmasının mümkün olmadığı vurgulanmıştır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bülent 5 Ekim 2022 17:20

Bunlar dün de ve bügünde ve gelecekde sözlerinde durmadilar ama sorun sadece disarda degil bügün en az meckisteki 200vekil bunlarin usagi meclis temizlenirse belki ozaman mecbur kalip sözlerinde dururlar yani rahmetli özalin dedigi gibi satin alacak Adam bulamazlarsa

Sonraki Haber Yükleniyor...