Tgrt Haber
19 Nisan 2024 21:15 - Güncelleme : 19 Nisan 2024 23:13

İYİ Partili Aslan TGRT Haber'de: Mağduriyet çıkarıyorlar

İYİ Parti Genel Kurul İdaresi (GİK) Üyesi Mehmet Aslan, TGRT Haber'de gündemdeki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. Aslan, YSK'nın Van kararını eleştirerek, DEM Parti'nin de kayyum üzerinden mağduriyet çıkarmaya çalıştığını söyledi.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com

TGRT Haber'de yayımlanan Medya Kritik programının konuğu İYİ Parti GİK Üyesi Mehmet Aslan gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Aslan, Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik ve gazeteci Murat İde'nin sorularını yanıtladı.

Aslan, DEM Partili Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan İstiklal Marşı kriziyle ilgili, "Siyasete yeni girmiş olsa anlarım. Bu adam Türkiye'nin 50 senesine vakıf olmuş. Hepimizden daha iyi ve ezbere okur Anayasa'yı ve Türk Ceza Kanunu'nu... Çünkü çeken ve onuna uğraşan bilir. Resmen bilerek yapılan bir şey. Gücü aldığın kaynağı kullanırsan bu art niyet olur." değerlendirmesinde bulundu.

"MAĞDURİYET ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR"

YSK'nın Van'la ilgili verdiği kararı eleştiren Aslan, "YSK'nın kararı yanlış karardı. Her DEM Partiye oy veren vatandaşımız da İstiklal Marşı'nı okumayın, yakın yıkın diye oy atmıyor. Şu algıyı da oluşturmaya çalışıyor olabilirler. Kayyum işinden nemalanıyor. Kayyum atansın, siyaset yapalım. Mağduriyet çıkarmaya çalışıyorlar. Sayın bakanın açıklaması da devlet adabında yapılmış bir paylaşım. Doğru bir paylaşım." diye konuştu.

İYİ Partili Aslan TGRT Haber'de: Mağduriyet çıkarıyorlar - 1. Resim

DEM Partili Tunceli Belediyesi'nin sosyal medya hesabından "Dersim Belediyesi" yazmasını da eleştiren Aslan, halkın sözlü dil olarak demesinde sorun olmayacağını ancak devletin resmiyette Tunceli'yi kullandığını hatırlattı.   

"KONGRE İPTALİNE GENEL BAŞKAN MÜSAADE ETMEDİ"

İYİ Parti'yle ilgili de konuşan Aslan, Meral Akşener'e haksızlık yapıldığını düşündüğünü ifade etti.  Aslan, "Parti kurmayalım, MHP'de kalalım" diyen tek kişi benim" dedi. Genel başkanları Akşener'in görevde kalmasını istediğini kaydeden Aslan, "Aday olmak demokratik haktır. Genel başkanın iyi ya da kötü istifa ettirilmemesi gerektiğini söyledim. Siyaset maalesef böyle bir şey. Genel başkana sakın gitmeyin dedim. Genel başkanı kongreye getirmemeye çalışan bir kitle de var. Bazı insanlar adayları da kullanmaya çalışıyor. Bazı milletvekilleri imza topladılar, randevu istediler vermedi. GİK'in olağanüstü toplanıp kongreyi iptal etme yetkisi vardı. İmzayı da topladı. Genel başkan müsaade etmedi." şeklinde konuştu.

Programda İsrail ve İran arasındaki gelişmeler de ele alındı. 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...