Tgrt Haber
19 Mart 2017 07:21

İzdivaç programlarına tepkiler büyüyor

Milletvekili Satır: RTÜK’ün yazdığı cezalar, kanal için fındık, fıstık parası. Bence reklam verenlere de bir tavır koyalım.

İzdivaç programlarına tepkiler büyüyor
evlilik programları,idzivaç programları,reklam,yasak,

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, evlilik programlarını eleştirdi. Komisyona çok sayıda dilekçe geldiğini belirten Başkan Satır “Yasakçı anlayışları desteklemiyorum ama evlilik programları artık çığrından çıkmış bir konudur. Acilen düzenlemeye ihtiyaç vardır” dedi. Bir alt komisyon oluşturarak tepki ve talepleri ele aldıklarını belirten Satır, şöyle konuştu: Şikâyet eden vatandaşların dilekçeleri bizim için çok değerli. Hem izlemeyelim hem şikâyet edelim hem de bir kamuoyu oluşturalım, bu programlara reklam verenlerle de ilgili bir tavır koyalım. Bu kanalları bir şekilde uyaralım ve bu programları inşallah bir şekilde Türkiye gündeminden kaldıralım. Bize gelen dilekçeleri ilgili bakanlıklara ve RTÜK’e yazıyoruz. Gelen cevaplar çok baştan savma. RTÜK, ‘Biz ceza yazıyoruz’ diyor. Ama onların yazdığı ceza bir özel televizyon kanalı için, bir ticarethane için fındık, fıstık parası. Cezayı ödüyor ve işine devam ediyor. Bu programların dünyadaki örneklerini de inceledik. Pek çok ülkede benzer yapımlar kamuoyundan gelen tepkiler doğrultusunda yayından kaldırılmış.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...