Tgrt Haber

TSK'daki FETÖ yapılanmasına operasyon: 47 gözaltı kararı

21 Haziran 2022 09:13 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 09:49
TSK'daki FETÖ yapılanmasına operasyon: 47 gözaltı kararı
FETÖ,operasyon,gözaltı,İzmir

İzmir merkezli 16 ilde Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) FETÖ yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı. 27'si muvazzaf 31 askerin yanı sıra 16 askeri okul öğrencisi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma başlatıldı. İzmir merkezli 16 ilde başlatılan operasyon kapsamında 47 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

27'Sİ MUVAZZAF ASKER

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün TSK yapılanmasında yer alan ve ankesörlü/sabit hatlardan ya da büfelerde kurulu kontörlü telefonlardan iletişim kurduğu tespit edilen, 23'ü Kara Kuvvetleri, 1'i Deniz Kuvvetleri, 5'i Hava Kuvvetleri ve 2'si Jandarma Genel Komutanlığından 27'si muvazzaf 31 asker ile darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen 16 askeri okul öğrencisi hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin gözaltına alınması için İzmir merkezli 16 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin 1'inin albay, 28'inin astsubay ve 2'sinin uzman çavuş rütbesinde olduğu öğrenildi.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...