Tgrt Haber
26 Temmuz 2022 06:25 - Güncelleme : 26 Temmuz 2022 06:31

İzmir merkezli 18 ilde FETÖ operasyonu! Örgütün TSK yapılanmasında 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada İzmir merkezli 18 ilde 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İzmir merkezli 18 ilde FETÖ operasyonu! Örgütün TSK yapılanmasında 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı
fetö,izmir,tsk

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı,  Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, 14’ü kara Kuvvetleri ve 7’si Hava Kuvvetleri olan 14’ü muvazzaf 21 asker 14’ü darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi olmak üzere toplam 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.  Şüphelilerin örgütün TSK yapılanmasına yapılanmasında yer alan ve ankesörlü/sabit hatlardan ya da büfelerde kurulu, kontörlü telefonlardan iletişim kurduğu tespit edildiği ifade edildi.

18 İLDE DÜĞMEYE BASILDI

Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin 1’i binbaşı, 1’i yüzbaşı, 1’i üsteğmen ve 18’i astsubay rütbesinde olduğunu bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, haklarında gözaltı kararı verilen 35 şüpheliyi yakalamak için İzmir merkezli 18 ilde düğmeye bastı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...