Tgrt Haber
19 Ocak 2022 10:04

Kabine gündemi salgın: Omicron'a karşı yeni tedbirler gelebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplantı yapacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak olan görüşmenin ana gündem maddesini Covid-19 salgınında artan vaka sayılarından sonraki genel durum olacak. Salgına ilişkin yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı gözden geçirilecek.

Kabine gündemi salgın: Omicron'a karşı yeni tedbirler gelebilir
kabine toplantısı,,sağlık,,yüz yüze eğitim,,okul,,ekonomi,

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında bugün toplantı yapacak. Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılarında rekor artışların yaşanması ile birlikte gözler tekrar Kabine Toplantısı'na çevrildi. Ana gündem maddesi salgın olan toplantıda, ekonomi, yüz yüze eğitim konuları dahil birçok kritik başlık ele alınacak.

SALGINDA YENİ TEDBİRLER GELİR Mİ?

Kabine’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası alınan tavsiye kararları ile salgınla mücadelede atılan adımları kabine üyelerine aktaracak. Hastanelerin doluluk oranları, illere göre vaka sayıları ve aşılama rakamları ile ilgili bir sunum yapacak olan Bakan Koca’nın gündeminde aşılama çalışmaları, Turkovac aşısı ve Omicron’un yayılımı olacak. Mevcut tedbirler değerlendirilerek Bilim Kurulu toplantısında alınan kararlar çerçevesinde yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı gözden geçirilecek.

EKONOMİDE YENİ ADIMLAR MASADA

Ekonomik gelişmeler de toplantıda gündeme gelecek. Türkiye’nin yeni ekonomi modeli kapsamında atılacak yeni adımların ve alınan kararların yansımalarının masaya yatırılacak. Enflasyonla mücadele konusunda uygulanacak yol haritası da değerlendirilecek. Fahiş fiyatlara alınması gereken ve bugüne kadar alınan tedbirler de toplantıda gündeme gelecek.

YARIYIL TATİLİ ÖNCESİ OKULLARDA DURUM

Eğitim konusu da Kabine toplantısında gündemde olacak. Yarıyıl tatili öncesi okullardaki salgın önlemlerini ve geride kalan sürecin detaylarını toplantıda paylaşacak olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni dönem için yapılan hazırlıklar konusunda kabineye bilgi verecek.

DIŞ POLİTİKA KONULARI

Ermenistan’la normalleşme süreci ve terörle mücadelede son durum toplantının diğer gündem maddelerini oluşturacak. Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi dışlayan Eastmed Projesi’nden ABD’nin desteğini çekmesinin ardından yaşanan gelişmeler, Rusya-Ukrayna gerilimi ile Balkanlar’daki gelişmeler de toplantıda masada olacak.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameraların karşısına geçerek millete sesleniş konuşmasıyla alınan kararları kamuoyuna açıklayacak.

Son Kabine Toplantısı 3 Ocak’ta gerçekleşmişti. Toplantıda güncel gelişmeler değerlendirilerek ekonomideki gelişmeler ile memur zammı ele alınmış, Covid-19 salgınının seyri masaya yatırılmıştı. Son toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, memura ek yüzde 2,5 zam yapıldığını ve zam oranının yüzde 7.5’a yükseldiğini açıklamıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...