Tgrt Haber

Dar gelirlinin gözü Kabine'de! Kredi ve kart borçlarına 3 formül: Erdoğan yeni destek paketini açıklayacak

31 Temmuz 2022 14:40 - Güncelleme : 31 Temmuz 2022 23:09
Dar gelirlinin gözü Kabine'de! Kredi ve kart borçlarına 3 formül: Erdoğan yeni destek paketini açıklayacak
kabine toplantısı,kredi borcu,kredi kartı borcu,icra

Son dakika haberi: Kabine yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Külliye'de toplanacak. Kabine’nin ana gündeminde dar gelirli vatandaşın takibe düşen kredi ve kredi kartı borçları olacak. Kabine’de görüşülecek yeni destek paketini Erdoğan'ın toplantıdan sonra açıklaması beklenirken kredi ve kart borçları için 3 formül öne çıkıyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı 1 Ağustos Pazartesi günü (yarın) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. Toplantı sonrasında dar gelirlilerin takibe düşen ve icra aşamasına gelen kredi kartı ve kredi borçlarına ilişkin düzenlemenin açıklanması bekleniyor. Ayrıca terörle mücadele, dış politika konuları ve tahıl koridoru konuları da Kabine’de görüşülecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlıklarının birlikte yürüttüğü dar gelirli vatandaşlara yönelik çalışmanın son durumu Kabine toplantısında masaya yatırılacak.

KREDİ KARTI VE KART BORÇLARINA 3 FORMÜL

Yeni düzenleme kredi ve kredi kartı borçları nedeniyle takibe düşen vatandaşları yakından ilgilendiriyor.  

Düzenleme ile takibe düşen kart borcu için borç öteleme, borç yapılandırma ve borcun takip süresini uzatma olmak üzere 3 formül öne çıkıyor.

  1. Borç öteleme
  2. Yapılandırma
  3. Takip süresini uzatma

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalışmanın detaylarını kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

Toplantıda öne çıkan konulardan biri ise 81 ilde yapılacak sosyal konut projesinin ayrıntıları olacak.

Konuyla ilgili bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da bir açıklama yaptı. Kurum, "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 81 ilimizde başlatıyor olacağız" diyerek ağustos ayını işaret etti.

KİMLER FAYDALANACAK?

Projeden hiç evi olmayanların ve belli bir gelirin altındakilerin faydalanması bekleniyor. Emeklilere, şehit ve gazi yakınlarına ve yeni evleneceklere de kota ayrılacak. 20 yıla varan vade ve uygun ödeme koşulları sunulacak.

Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...