Tgrt Haber
06 Eylül 2021 15:20

Kabine Toplantısı gündemi: Yasaklar gelecek mi? Okullarda Covid-19 vakası çıkarsa ne olacak?

Kabine toplantısı için sayılı saatler kalırken gözler ''Kısıtlamalar tekrar gelecek mi? Yasaklar geri mi dönüyor? Okullar tekrar kapanır mı? Okullarda Covid-19 vakası görülürse ne olacak?'' sorulara çevrildi.

Kabine Toplantısı gündemi: Yasaklar gelecek mi? Okullarda Covid-19 vakası çıkarsa ne olacak?
kabine toplantısı,

Gündeme dair önemli kararların istişare edildiği Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Sağlık gündeminin yanında Kabine Toplantısı Afganistan, göçmen ve yüz yüze eğitim konuları da ele alacak. İşte Kabine Toplantısı gündemine dair bilmeniz gerekenler. 6 Eylül Pazartesi okullarda yüz yüze eğitim başlaması, aşı olmayanlara PCR testi zorunluluğu, Afganistan’dan gelen göçmenler gibi konularda ilgili Bakanlar sunum yapacak. 

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?  

Beştepe’de yapılacak olan Kabine Toplantısı 6 Eylül Pazartesi saat 16.00’da başlayacak. 2 Eylül’de gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısında alınan tavsiye kararları Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Kabine Toplantısı’nda gündeme getirilecek. Bunun yanında Kabine Toplantısı kapsamında Fahrettin Koca aşıya teşvik kampanyalarından ve TURKOVAC aşısından bahsedecek.  

AFGANİSTAN VE GÖÇMEN KONULARI KABİNE TOPLANTISI GÜNDEMİNDE  

Afganistan ve göçmen sorunu bugün gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı konuları arasında yer alıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’deki göçmenlerin durumu, kayıtlı ve kayıtsız göçmenlerin ikâmet sorunuyla ilgili gelişmeleri aktaracak. İçişleri Bakanı Soylu, ayrıca sınır bölgelerinde bulunan illerde alınan tedbirleri de anlatacak. Afganistan konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Afganistan tahliyesi ve Kabil Havalimanı ile ilgili bir sunum yapması bekleniyor.  

Kabine Toplantısı gündemi: Yasaklar gelecek mi? Okullarda Covid-19 vakası çıkarsa ne olacak?

OKULLARDA COVİD-19 VAKASI GÖRÜLÜRSE NE OLACAK?  

Aileler ve öğrenciler yüz yüze eğitimin başlamasıyla akıllara ''Sınıflarda Covid-19 vakası çıkarsa ne olacak? Okullar tekrar kapanır mı?'' soruları gelmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre öğretmenlerde Covid-19 vakası çıkarsa; öğrenciler temaslı kabul edilecek ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla okula devam edecek. Diğer öğretmenler temaslı kabul edilip maske ile ders verecek.  

Temaslı öğretmenler ve pozitif öğretmenin derse girdiği sınıftaki öğrencilerin okul tarafından 14 gün boyunca en az 2 ders saati arayla günde iki kez semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilecek. Ölçümler kayıt altında tutulacak.  Semptom belirten veya yüksek ateş tespit edilenler hastaneye yönlendirilecek. Öğrencinin veya öğretmenin okula devam edip etmeyeceğine sağlık kuruluşu karar verecek.  Okul servislerinde öğrencilerden birinde Covid-19 pozitif vaka saptanması durumunda öğrenciler temaslı kabul edilecek ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla okula gidebilecek. Bu durumda, servis şoförü ve rehber personel temaslı kabul edilecek ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla çalışacak.  

Kabine Toplantısı sırasında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yüz yüze eğitim ve okullarda hayata geçirilen tedbirler kapsamında bir sunum yapacak. Özer, eğitimin aksamaması alınacak önlemlerden bahsedecek.  

Kabine Toplantısı ne zaman? Kabine Toplantısı gündemi ne? Okullarda Covid-19 vakası çıkarsa ne olacak? sorularını cevapladık. Siz de Kabine gündemi ile ilgili görüşlerinizi yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...