Tgrt Haber
11 Ekim 2021 16:52

Kabine Toplantısı kararları açıklandı! Okullar online eğitime geçecek mi?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 11 Ekim Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kabine Toplantısı artan koronavirüs vakaları, yüz yüze eğitimin vaka artışlarına etkisi, online eğitim ve okullarda alınacak tedbirler başlıkları konuşulacak. Peki Kabine Toplantısı kararları açıklandı mı? Okullar online eğitime geçecek mi?

Kabine Toplantısı kararları açıklandı! Okullar online eğitime geçecek mi?
kabine toplantısı,cumhurbaşkanı erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine Toplantısı sona erdi. Vatandaşlar önemli kararların alındığı Kabine Toplantısı çıkışı Cumhurbaşkanı açıklamalarına odaklandı. Sosyal medyada Kabineden Online Kararı etiketiyle 100 bine yakın paylaşım yapılması akıllara ''Okullar kapanacak mı? Online eğitime geçilecek mi?'' sorularını getirdi. İşte Cumhurbaşkanı Kabine Toplantısı kararları.  

OKULLAR ONLİNE EĞİTİME GEÇECEK Mİ?  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine Toplantısı saat 16.00’da başladı. Önemli kararların alındığı Kabine Toplantısı çıkışı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak. Toplantının en önemli konusu koronavirüs salgınındaki vaka artışı ve yüz yüze eğitimin vaka artışına olan etkisi olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka oranları, koronavirüs aşılama durumu, hastane doluluk oranı, okullarda alınacak koronavirüs tedbirleri konusunda bilgilendirme yapacak. Yüz yüze eğitimin vaka artışlarına etkisi masaya yatırılırken okulların online eğitime geçip geçmeyeceği tartışılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aynı zamanda yerli aşı TURKOVAC hakkında da bilgilendirme yapacak. Yerli aşı TURKOVAC’ın  yıl sonuna doğru kullanıma hazır olabileceği tahmin ediliyor. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ONLİNE EĞİTİM AÇIKLAMASI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Eylül'de Adana'da Çukurova Üniversitesi tesis açılışında online eğitim açıklamalarında bulundu. Erdoğan, "Uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimin yerini tutmayacağını biliyoruz. Amacımız her şartı zorlayarak yüz yüze eğitime devam etmektir" dedi.

Kabine Toplantısı kararları açıklandı! Okullar online eğitime geçecek mi?

KABİNE TOPLANTISI MARKETLERDEKİ FAHİŞ FİYAT KARARI  

Beştepe'de düzenlenen Kabine Toplantısı sırasında iç ve dış gelişmeler konuşulacak. Online eğitim ve koronavirüs tedbirleri yanı sıra gündemde fahiş fiyat denetimi de yer alıyor. Ekonomideki gelişmelerin konuşulduğu Kabine Toplantısı’nda fahiş fiyatlarla mücadelede atılan adımlar ve yapılacak yasal düzenlemeler konuşulacak. Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fahiş fiyat iddiaları hakkında açıklama yaptı. Beş tane zincir marketin topladığı ürünle piyasaların alt üst olduğunu belirten Erdoğan, Ticaret Bakanlığı tüm ülke sathında faaliyet gösteren ve en yaygın şube ağına sahip olan 5 büyük zincir markette denetim için müfettiş görevlendirdiğini ifade etmişti. Bu doğrultuda Kabine Toplantısı’nda alınan önlemler ve gıda enflasyonu ele alınacak.  

MİLLİ EĞİTİM BAKANI MAHMUT ÖZER’DEN ONLİNE EĞİTİM AÇIKLAMASI  

Kabine Toplantısı ile tekrar gündeme gelen online eğitim ile ilgili geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer açıklama yaptı. Mahmut Özer okulların kapatılması ve online eğitime geçilmesi ile ilgili sorulan bir sorunun üzerine okulların kapatılmayacağını ifade etti. Ülkede ev güvenilir yerin okullar olduğunu vurgulayan Özer, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile birlikte geliştirdikleri sistemde artan vaka sayılarına karşı okulların değil sınıfların kapatılması gerektiğini söyledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...