Tgrt Haber
03 Ocak 2022 08:21

Memur ve emekli maaş zammı ne kadar oldu? Omicron varyantı kısıtlamaya neden olur mu? Gözler yılın ilk Kabine Toplantısı'nda!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Yılın ilk toplantısının en önemli gündem maddesi ise memur ve emekli maaş zammı olacak. Peki emekli ve memur maaşı zammı ne kadar olacak? Omicron varyantı nedeniyle kısıtlamalar gelecek mi? Okullar online eğitime geçecek mi?

Memur ve emekli maaş zammı ne kadar oldu? Omicron varyantı kısıtlamaya neden olur mu? Gözler yılın ilk Kabine Toplantısı'nda!
kabine toplantısı,omicron,online eğitim,cumhurbaşkanı erdoğan,memur ve emekli,zam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 2022 yılının ilk Kabine Toplantısı bugün gerçekleşecek. Önemli kararların alındığı toplantının ana konusu aralık ayı enflasyonu ile belli olan emekli ve memur maaşı zammı olacak. Ekonomik gelişmelerin yanı sıra Koronavirüsle mücadele, Omicron varyantından son durum, yerli aşı TURCOVAC uygulaması gibi konular yer alacak. Kabine toplantısı için bekleyiş sürerken sosyal medyadan artan vaka sayıları nedeniyle online eğitim kampanyası başlatıldı. İlkokuldan üniversiteye kadar pek çok öğrenci ve veli ''Okullar online eğitime geçecek mi?'' sorusunun cevabını arıyor. İşte 3 Ocak Kabine Toplantısı kararları ve gündeme dair önemli notlar. 

KABİNE TOPLATISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 

Yılın ilk Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleştirilecek. Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sistemi, dolar/TL kuru hareketliliği, memur ve emekli maaş zamları, aralık ayı enflasyonu ve artan vaka sayıları gibi pek çok önemli konunun ele alındığı toplantı için vatandaşların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Peki Kabine Toplantısı ne zaman? 

2022 yılının ilk Kabine Toplantısı 3 Ocak Pazartesi saat 16.30’da gerçekleşecek. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı kararlarını açıklayacak. 

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLDU? 

Gündeme dair önemli kararların alındığı Kabine Toplantısı için beklenen gün geldi. 2022 yılının ilk Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde Beştepe’de gerçekleşecek. Aralık ayı enflasyonu ile 2021 yılının ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon netleşmiş olacak. Bu oran emekli ve memur maaş zammı üzerinde etkili olacak. Aralık enflasyon oranı ek olarak enflasyon farkından kaynaklanan zammı belirleyecek. Memur ve emekli maaş zammı hakkında en son rakamı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor.

Memur ve emekli maaş zammı ne kadar oldu? Omicron varyantı kısıtlamaya neden olur mu? Gözler yılın ilk Kabine Toplantısı'nda! 

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE VE OMICRON VARYANTI SON DURUM 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yılın ilk Kabine Toplantısı’nda koronavirüsle mücadele, Omicron varyantı ve yerli aşı TURKOVAC hakkında sunum yapması bekleniyor. Fahrettin Koca önceki gün yaptığı açıklamada ''Şu anda her dört vakadan biri Omicron. Bir hafta on gün içinde üç vakadan birinin Omicron olması sürpriz görünmüyor. Hatta bu varyantın tümüyle baskın karakter kazanması bekleniyor'' sözlerine yer verdi. Bakan Koca Kabine Toplantısı’nda koronavirüsle mücadele ve Omicron varyantı ile ile ilgili son durumu paylaşacak. 

OKULLAR ONLİNE EĞİTİM YAPACAK MI? 

Tüm dünyanın koronavirüsle mücadelesi devam ederken Omicron varyantı nedeniyle vaka sayılara tekrar patladı. Uzmanlar koronavirüsün önceki varyantlarda bulaş riskini azaltmak için iki metre mesafe yeterli iken Omicronun bulaşması ihtimali için bu mesafenin dahi yeterli olmadığına hakkında uyardı. Bakan Koca, yeni varyantın özellikle kapalı ortamlarda daha uzak mesafeden de bulaştığı uyarısını yapması akıllara ''Okullar online eğitime geçecek mi? Üniversitelerde finaller online mı olacak?'' sorularını getirdi. 

Fahrettin Koca sık sık aşı olmanın ve bilhassa hatırlatma dozunun Omicron varyantından en iyi korunma yöntemi olduğunu ifade etti. Omicron varyantı ile üniversitelerin tekrar online eğitime geçmesi gündeme gelirken Koç ve Boğaziçi üniversitesi online eğitim kararı aldı. Vaka sayılarında yaşanan artış ardından gözler YÖK'ten gelecek açıklamaya çevrildi. Bunun yanında Kabine Toplantısı’nda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in okullardaki vaka sayıları ile ilgili bilgi vermesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...