Tgrt Haber
02 Ağustos 2021 13:48

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta olacak?

Koronavirüs tablosunda son durum endişe verici olmaya devam ediyor. Ağustos ayına girilmesiyle vatandaşlar, “Ağustos yasakları 2021, ağustos kısıtlamaları olacak mı, Kabine toplantısı açıklaması ne zaman yapılacak?” gibi soruların cevapları aranıyor.

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta olacak?
kabine toplantısı ne zaman,,kabine toplantısı kararları,,sokağa çıkma yasağı,,kısıtlamalar geri gelecek mi,

Ülke genelinde son zamanlarda koronavirüs vaka sayısındaki artış endişe veriyor. Koronavirüsün mutosyana uğrayarak yeni mutasyonlu virüslerin ortaya çıkması koronavirüs tablosuna yansıdı. Koronavirüsün delta varyantı, tüm dünyada endişe uyandırırken Türkiye’de de vaka sayılarındaki etkisini göstermeye başladı. Dolayısıyla vatandaşlar, yeni yapılacak Kabine toplantısından çıkacak kararları merakla bekliyor.

AĞUSTOS KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde ve tüm bakanların katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayda iki defa Kabine toplantısı gerçekleştiriliyor. Kabine genellikle pazartesi günleri toplanıyor. Kurban Bayramı'ndan sonra kabine toplantısının yapılmamış olması nedeniyle Kabine’nin 2 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 15:00'da toplanması bekleniyordu. Ancak ülkemizin birçok bölgesinde meydana gelen yangınlardan dolayı bugün yapılması planlanan Kabine Toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

KISITLAMALAR GERİ GELECEK Mİ?

Tavsiye kararlarının alındığı Bilim Kurulu 28 Temmuz’da toplanmıştı. Bakan Koca, söz konusu toplantının ardından yaptığı basın açıklamasında, salgının ilerleyişi, artan vaka sayıları ve aşı programını esas alan bir toplantı gerçekleştirildiğini açıklamıştı. Bakan Koca, özellikle geçtiğimiz Kurban Bayramı günlerinde vatandaşların tedbirlere dikkat etmediğini, dolayısıyla bu durumun koronavirüs tablosuna yansıdığını açıklamıştı.

Ayrıca Sağlık Bakanı Koca, delta varyantının Türkiye'deki yayılım haritası üzerinden Bakanlar aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirecek. Son yapılan Bilim Kurulu toplantısında alınan ve kamuoyuna açıklanmayan kararları, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kabine toplantısında Kabineye bildirecek. Bunun sonucunda koronavirüs kısıtlamalarına gerek olup olmadığı belirlenecek.

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta olacak?

Kuılislerden alınan bilgiye göre koronavirüs kısıtlamalarına yaygın bir şekilde geri dönüş yapılması beklenmiyor. Ancak koronavirüs aşısı olmayan vatandaşları teşvik edici bazı düzenlemelere gidileceği ön görülüyor. Özellikle kafe, restoran ve lokanta gibi işletmelere girişlerde aşı şartı aranması Kabine toplantısı gündeminde yer alacağı belirtiliyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELECEK Mİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından sokağa çıkma kısıtlamalarına dair karar alımına yönelik olumsuz bir görüntünün olmadığını açıklamıştı. Dolayısıyla koronavirüs kısıtlamalarında sokağa çıkma yasağı gibi kararlarının alınmayacağı tahmin ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...