Tgrt Haber

Kaçak göçmenler hızını alamadı İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nden de kaçtı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Nisan 2024 20:04 - Güncelleme : 13 Nisan 2024 20:47

Amasya’da polis ekipleri tarafından yakalanarak İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne getirilen 64 kaçak göçmenden 25’i, müdürlüğün binasından da kaçtı. Binanın camının demir korkuluğunu kıran göçmenlerin 21’i geri yakalandı. 

Ağrı'dan İstanbul yönüne seyreden ve bakır taşıyan 34 GHA 342 plakalı tır, Amasya'nın Taşova ilçesi yakınlarındaki bir kontrol noktasında dün durduruldu. 

Amasya Emniyet Müdürlüğü tarafından durdurulan araç, göçmen kaçakçılığına karşı operasyonlar düzenleyen birimlerce incelendi. Tırın dorsesinde yapılan aramalarda 64 kaçak Afgan göçmen bulundu. Olayla ilgili olarak göçmenlere yönelik işlemlere başlanırken, tırın 58 yaşındaki sürücüsü K.Y. gözaltına alındı.

Amasya İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilen yasadışı göçmenler, demir parmaklıklarla kaplı bir binaya yerleştirildi. Yiyecek servisi yapıldığı sırada, 25 göçmen camlardaki demir korumaları kırarak kaçtı ve şehir içine yayıldı. 

Kaçak göçmenler hızını alamadı İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nden de kaçtı  - 1. Resim

21 GÖÇMEN YENİDEN YAKALANDI

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan haberde, parklar, sokaklar ve camii avlularında düzenlediği aramalar sonucunda 21 kişiyi tekrar yakalarken, kaçan 4 kişiyi bulma çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Mahallesinde de arama yapıldığını anlatan Üçler Mahallesi Muhtarı Coşan Aylak, binanın camındaki korkuluğu söküp atlayan göçmenlerden 21’inin kısa sürede yakalandığını belirtti. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...