Tgrt Haber
03 Temmuz 2021 14:55

4. Yargı Paketi salı günü Genel Kurul'da

4. Yargı paketi salı günü Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. Teklifle kadına karşı şiddetle mücadelede yeni tedbirler devreye girecek. Kasten yaralama, öldürme ve eziyet suçlarında kabul edilen cezayı artırıcı nedenler boşanmış eşi de kapsayacak. Tutuklamalarda somut delil şartı aranacak. Ancak bu maddenin elmalı davası olayında yaşanan tartışmalar nedeniyle değiştirilmesi üzerinde duruluyor.

4. Yargı Paketi salı günü Genel Kurul'da
kadına şiddet,,TBMM,,meclis,

Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni bir dönem başlayacak. “Öldürme", "kasten yaralama", "eziyet" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” cezayı artırıcı nedenler, boşanmış eşi de kapsayacak.

4. YARGI PAKETİ SALI GÜNÜ GENEL KURUL'DA

Tutuklamalarda somut delil şartı aranacak. Buna ilişkin düzenlemelerin de yer aldığı 4. Yargı paketi 6 Temmuz Salı günü Genel Kurul’da ele alınacak. 4. Yargı paketiyle boşanmış eş cinayetine "nitelikli hal" hükmü getiriliyor.

Boşanmış eşe karşı işlenen suçlarda da failler, eşe karşı işlenmiş suç gibi ağır cezalara mahkum edilecek. Kasten öldürme ve yaralama, eziyet ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçları, boşanmış eşe karşı işlenmişse de "nitelikli hal" kapsamına girecek.

SOMUT DELİL ŞARTI PAKETTEN ÇIKABİLİR

Pakette tutuklama için kuvvetli şüphenin yanı sıra, somut delil şartı getiriliyor. Ancak bu madde elmalı davasının ardından tartışma konusu oldu çocuğun cinsel istismarı suçlarında somut delil şartının her zaman yerine getirilmesinin zorluğu üzerinde duruluyor. O nedenle bu düzenlemenin paketten çıkarılıp çıkarılmaması değerlendiriliyor.

ADLİ KONTROL 2 YILLA SINIRLANDIRILACAK

Yeni yargı paketiyle adli kontrol 2 yıl ile sınırlandırılacak. Adli kontrol kararları 4 ayda bir gözden geçirilecek. Beraat kararı verilmişse tespit ve dinlemeye ilişkin kararlar imha edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...