Tgrt Haber
22 Kasım 2021 10:50

Kadir İnanır kimdir, kaç yaşında? Kadir İnanır'dan ilk fotoğraf geldi! Sağlık durumunda son gelişmeler...

"Kadir İnanır kaç yaşında, neden hastaneye kaldırıldı? Kadir İnanır'ın hastalığı ne?" soruları gündemde yerini aldı. 20 Kasım Cumartesi akşamı Muğla'nın Ortaca ilçesinde aniden hastaneye kaldırılan usta oyuncu Kadir İnanır, Denizli'deki Pamukkale Üniversitesinde tedavi altına alındı ve sağlık durumunun kontrol altında tutulduğu açıklandı fakat sonrasında Kadir İnanır'ın ameliyata alındığı ve yoğun bakıma sevk edildiği öğrenildi. "Kadir İnanır'a ne oldu, Kadir İnanır öldü mü?" soruları sevenlerini endişelendirdi. Gelen yeni gelişmelerle birlikte, Kadir İnanır'ın sağlık durumuna dair son gelişmeler haberimizde...

Kadir İnanır kimdir, kaç yaşında? Kadir İnanır'dan ilk fotoğraf geldi! Sağlık durumunda son gelişmeler...
kadir inanır,sağlık,denizli,kadir inanır öldü mü,yoğun bakım

"Kadir İnanır'ın sağlık durumunda son gelişmeler nedir, Kadir İnanır'a ne oldu?" soruları gündemde yer almaya devam ediyor. 72 yaşındaki usta oyuncunun sevenleri sağlık durumundaki son gelişmeleri araştırıyor. Muğla'nın Ortaca ilçesinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Kadir İnanır ameliyata alındıktan sonra yoğun bakıma sevk edildi. Peki, Kadir İnanır kimdir, Kadir İnanır'ın hastalığı nedir? Haberimizde...

KADİR İNANIR'A NE OLDU? 

Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşayan Kadir İnanır, gezmek için gittiği Ortaca ilçesinde, yürüyüş yaparken aniden rahatsızlandı ve ambulansla Denizli'ye götürüldü. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildikten sonra ise yoğun bakıma alındı.

KADİR İNANIR'DAN SEVENLERİNE MESAJ VE İLK FOTOĞRAF!

Kadir İnanır'ın tedavisinin sürdüğü özel odada ziyaret eden arkadaşı, usta oyuncunun sevenlerine mesajını sosyal medya hesabından paylaştığı ilk fotoğrafıyla duyurdu.

Muğla’nın Ortaca ilçesinde 20 Kasım’da aniden rahatsızlanan Kadir İnanır, Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı ve beyin damarına pıhtı attığı tespit edilen İnanır, bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra nöroloji servisinde özel bir odaya alınmıştı. Serviste takibi süren İnanır'ın aniden beyin kanaması geçirmesi üzerine, ünlü sanatçı acil olarak ameliyata alındı. Başarılı geçen operasyonun ardından tekrar yoğun bakımda gözetim altına alınan İnanır, değerlerinin normale dönmesiyle birlikte servise çıkarıldı. Usta oyuncu, tedavisinin devam ettiği nöroloji servisinde ziyaret eden arkadaşı, uzun süre sonra İnanır ile ilgili ilk fotoğrafı paylaşarak sevenlerine iyi haberleri verdi. Paylaşılan ilk fotoğrafın ardından, "Kadir İnanır, tüm sevenlerine selamlarını iletiyor” açıklaması yazıldı. 

Kadir İnanır kimdir, kaç yaşında? Kadir İnanır'dan ilk fotoğraf geldi! Sağlık durumunda son gelişmeler..."YOĞUN BAKIMDA TEDAVİSİ DEVAM ETMEKTEDİR"

Pamukkale Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Üniversite Hastanemizde tedavi altında olan değerli sanatçımız Kadir İnanır’ın klinik seyrinde bir sapma gözlenmesi üzerine akşam üzeri ameliyata alınmıştır. Ameliyat başarılı geçmiş olup, kendisinin yoğun bakımda tedavisi devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

"HAYATİ TEHLİKESİ YOK" AÇIKLAMASI 

Tedavi altına alınan Kadir İnanır'ın beyin damarında pıhtı atması sonucu rahatsızlandığı ifade edilirken; hayati tehlikesinin bulunmadığı kayda geçti. İnanır’ın bir süre yoğun bakımda takip edileceği, duruma göre ameliyat edileceği bilgisi paylaşıldı.

Son gelişmelere göre ise, dün akşam ameliyata alınan İnanır'ın tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.

HASTANEDEN YAZILI AÇIKLAMA 

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nin yaptığı yazılı açıklama:

“Çok değerli sanatçımız Kadir İnanır’ı Üniversitemiz Hastanesinde misafir ediyoruz. Kendisinin durumu iyi olup, tetkikleri devam etmektedir. Türk sinemasının değerli ismini hekimlerimizin gözetimi altında bir müddet daha misafir edeceğiz."

Kadir İnanır kimdir, kaç yaşında? Kadir İnanır'dan ilk fotoğraf geldi! Sağlık durumunda son gelişmeler...

KADİR İNANIR'IN SAĞLIK DURUMUNA DAİR SON GELİŞMELER

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Kadir İnanır'ın son durumuna dair şu açıklamaları yaptı:

"Beyin damar hastalığı ön tanısıyla servise alınıp yatışı yapılmıştır. Kendisini dün akşamki ziyaretimde bilinci açık olup, yakın takip edilmek üzere kendisine de bildirilmiştir. Şu anda da yakın takibimiz devam etmektedir. Bu beyin damar hastalığı seyri açısından hafif, gayet hasar vermeden atlatılabildiği gibi daha ağır sonuçlar doğurabildiğinden birkaç gün daha yakın takibi gerekmektedir. Gerekli önlemler alınmış ve tedavisine başlanmıştır.

Hastanemiz bu hastalığın tedavisi için tüm doktor, ekipman ve cihazlara sahiptir. Ayrıca böyle durumlarda hastanın seyahat etmesi uçakla da olsa sıkıntılı olabileceğinden bu riske girmemek gerekir. Tıbben sevki birkaç gün sonra olabilir. Şu anda felçten söz edemeyiz. Hastamızda böyle bir durum yoktur. Ancak gelişebileceği endişesiyle zaten yakın takip ve tedavi ediyoruz."

Kadir İnanır'ın doktoru PAÜ Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağdaş Erdoğan ise usta oyuncunun sağlık durumu ile ilgili:

"3 yıl önce de benzer bir durum yaşamış. Yine bir beyin damar tıkanıklığından şüpheleniyoruz. 20 Kasım 17.00 civarında büyük sanatçımız Kadir İnanır hastanemiz acil servisine gelmiştir. Hızlı bir şekilde tetkikleri yapılmış ve beyin damar hastalığı ön tanısıyla servise alınmıştır. Kendisini dün akşam bizzat ziyaret ettim. Bilinci açık ve iletişim kurabiliyordu. Yakın takip ettiğimizi kendisine bildirdik ve şu anda da yakın takibimiz devam etmektedir. Bu beyin damar hastalığı seyri açısından hafif gayet hasar vermeden atlatılabildiği gibi daha ağır sonuçlar da doğurabileceğinden birkaç gün daha yakın takibi gerekmektedir. Gerekli önlemleri aldık ve tedavisine başladık. Hastamızın bilinci açık. Herkese selamı var, saygılar sunuyor. Teşekkür ediyor. Şu anda hastanemiz tüm doktor ve ekipmana sahiptir. Böyle durumlarda hastanın seyahat etmesi uçakla da olsa sıkıntılı olabileceğinden bu riske girmemek gerekiyor. Tıbben sevki birkaç gün sonra olabilir. Şu anda felçten söz edemeyiz. Hastamızda böyle bir durum yok. Ancak gelişebileceği endişesiyle yakın takip ve tedavi ediyoruz" dedi.

25 Kasım itibari ile yapılan açıklamada, Kadir İnanır'ın sağlık durumunda son gelişmeleri Jülide Kural şu sözlerle paylaştı:

İnanır'ın sevgilisi Jülide Kural, oyuncunun normal odaya alındığını şu sözlerle duyurdu:

"Bildiğiniz gibi Kadir İnanır, bir operasyon sonrası yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam etmekteydi. 25 Kasım itibariyle tüm veriler olumlu yönde seyrettiğinden normal odaya alınmıştır. Zihin ve beden fonksiyonları bütünüyle sağlıklıdır. Doğal olarak bu zorlu sürecin yorgunluğu devam etmektedir ancak Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nin elbette başta doktorları olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının emeği, özeni ve sevgisiyle bu süreci de büyük bir hızla olumluya dönüştürmektedir.

Hem sürecin hassasiyeti hem de pandemi nedeniyle maalesef ki ziyaretçi kabul edilmemektedir, bu nedenle sevenlerinin anlayışına sığınıyoruz. Bugünden bir anekdot: Kadir, doktorları Nörolog Çağdaş Erdoğan ve Psikiyatrist Osman Özdel ile sohbet ederken 'Sevgi emektir sözünün doğruluğunu bir kez daha anlıyorum' dedi. SEVGİ EMEKTİR! Saygılarımla... Jülide Kural"

KADİR İNANIR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Kadir İnanır 15 Nisan 1949 tarihinde Ordu'nun Fatsa ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ailenin en küçük çocuğu olan İnanır, ilköğretim eğitimi esnasında çıktığı okul gösterileriden oyunculuğa olan yeteneğini göstermiştir. Lise eğitimini Haydarpaşa Lisesi'nde tamamlayan İnanır, lisans eğitimini ise Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü'nde tamamlamıştır. 

1967 senesinde" Ses Dergisi" tarafından düzenlenen Sinema Artisti Yarışması'nda finale kalmayı başaran İnanır, bir yıl sonra Saklambaç Gazetesi'nin düzenlediği Fotoroman Artisti Yarışması'nda birinci olmuştur. 

"Yedi Adım Sonra" adlı filmde rol alarak sinema dünyasına adım atan Kadir İnanır, ilk başrolünü ise 1970 yılında Atıf Yılmaz yönetmenliğinde gösterime giren "Kara Gözlüm" filminde,Türkan Şoray ile beraber oynayarak büyük beğeni toplamıştır.

Türkan Şoray ile beraber başka projerlerde de yer alan Kadir İnanır, kısa sürede başarısı ve yakışıklılığıyla sinemasının yıldızları arasına girmiş; ilerleyen dönemlerde daha nitelikli filmlerde yer almaya başlamıştır. 1972 yılında Utanç, 1977 yılında Selvi Boylum Al Yazmalım, 1981'de Ah Güzel İstanbul ve Kırık Bir Aşk Hikayesi, 1982'de Tomruk, 1984'te Bir Yudum Sevgi, 1986'da Sen Türkülerini Söyle, Suçumuz İnsan Olmak, Dikenli Yol, 1987'de Katırcılar, 72. Koğuş, 1988'de Yedi Uyuyanlar, 1990'da Tatar Ramazan, 1992'de Tatar Ramazan Sürgünde filmlerinde oynayan İnanır, Türk Sineması'nın usta isimlerinden biri olarak hafızalara kazınmıştır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...