Tgrt Haber
01 Temmuz 2021 16:57

Kanal İstanbul için hatıra parası basıldı

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Kanal İstanbul için gümüş hatıra parası basıldı.

Kanal İstanbul için hatıra parası basıldı
Kanal İstanbul,,Para,,Cumhurbaşkanı Erdoğan,

Geçtiğimiz günlerde temeli atılan dev proje Kanal İstanbul için gümüş hatıra parası basıldı. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılan ve gümüş olarak hazırlanan hatıra parası 300 liradan satışa çıkarıldı.

SATIŞI BİR ADETLE SINIRLANDIRILDI

Hatıra parası, satışa çıktığı günden itibaren bir ay boyunca, aynı kişiye tek seferde yapılacak satış miktarı bir adet ile sınırlandırıldı.Söz konusu gümüş para, iki yıl süreyle Beşiktaş’ta bulunan Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü mağazasında meraklılara sunulacak.

Kanal İstanbul için hatıra parası basıldı

"KİME SORULMASI GEREKİYORSA ONA SORDUK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 yıl önce duyurusu yapılan Kanal İstanbul için ilk köprünün temel atma töreninde, "Kanal İstanbul, Boğaz'a göre 13 kat daha güvenli. Projenin tamamı bilime uygun yapıldı. Kime sorulması gerekiyorsa sorduk. Dünyanın en çevreci projesi olacak" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bize sorulmadı diyorlar. Projenin tamamı bilime uygun yapıldı. Bize sorulmadı diyenlere buradan sesleniyorum. Kime sorulması gerektiyse ona soruldu. Yahu bu ülkede dikili ağacınız yok. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaparken bugün nasıl çıldırıyorsanız, öyle çıldırdınız. Marmaray'da önümüzü kesmeye çalıştınız, çıldırdınız ama yaptık. Osman Gazi'yi, Avrasya Tüneli'ni yaptık, önünü kesmeye çalıştınız. Sizi dinlesek bunlar yapılamayacaktı. Bizden önceki büyüklerimiz, 1.Köprü'yü yaptı, karşı çıktınız, FSM yapıldı karşı çıktınız. Sizi dinleseler bunlar olmayacaktı." ifadelerini kullandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...