Tgrt Haber
13 Kasım 2021 07:16

Kandil’den İyi Parti ve CHP’ye sokak daveti

PYD’li Ferhat Abdi Şahin, tezkereye hayır diyen CHP’yi Suriye’ye davet etmişti. Kandil'den Duran Kalkan da İyi Parti ve CHP’ye seslendi: Erdoğan'ı devirmek için seçimi beklemeyin, sokağa çıkın

Kandil’den İyi Parti ve CHP’ye sokak daveti
pkk,,ypg,,kandil,,terörist,,duran kalkan,

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin'in tezkereye "hayır" oyu veren CHP'yi Suriye'ye davet etmesinin ardından bir mesaj da Kandil'den geldi. Terörist Duran Kalkan, İyi Parti ve CHP'ye seslenerek "Erdoğan'ı devirmek için seçimi beklemeyin, sokağa çıkın" çağrısı yaptı.

PKK VE YPG’DEN PEŞ PEŞE MESAJLAR GELİYOR

Mehmetçiğin gerektiği takdirde Irak ve Suriye'ye gönderilmesi konusunda Cumhurbaşkanına verilen yetkinin iki yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, CHP ve HDP'nin "hayır" oylarına karşı AK Parti, MHP ve İyi Parti'nin "evet" oylarıyla kabul edilmişti. HDP, gizli ortağı CHP'ye "hayır"' oyu vermeleri çağrısında bulunmuştu. CHP'li vekiller Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun emriyle "hayır" oyu kullanmıştı. HDP de teşekkür etmişti. PKK/PYD'nin elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin ise Mehmetçik'e sınır ötesi operasyon yetkisi veren Suriye tezkeresine "hayır" diyen CHP'ye teşekkür edip, görüşme davetinde bulunmuştu. Son olarak örgütün yayın organına konuşan PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan, CHP ve İyi Parti'ye mesaj gönderdi. 

“CHP VE İYİ PARTİ DİRENMELİ” 

Skandal çağrıda bulunan terörist Kalkan "Muhalefette bir canlanma var. Türkiye, Kuzey Irak'ta İdlib ve Libya'dan daha etkin. Erdoğan iktidarını indirmeli, dıştan destek verilmeli. Sokakta herkes yürümeli seçim beklenmemeli. Tayyip Erdoğan'ın istifası için herkes yürüyebilir. Bu yönetimi çökertmemiz gerekiyor. Mücadele edip yenmemiz gerekli" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...