Tgrt Haber
09 Mart 2022 10:24 - Güncelleme : 09 Mart 2022 10:34

Kar yağışı etkisini artırdı, yüksek kesimler beyaza büründü

Türkiye Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. Ülkede kar yağışı etkisini gün geçtikçe arttırdı. Doğu Anadolu’nun yüksek kesimleri etkili olan yağışlar nedeniyle beyaza büründü.

Kar yağışı etkisini artırdı, yüksek kesimler beyaza büründü

Ülkemiz Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgasının etkisin altına girdi. Meteoroloji ve illerin valiliklerinde düzenli olarak etkili olacak kar yağışı için yarılar peş peşe yapıldı. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu Bölgesinde havanın çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların kuvvetli ve yer yer yoğun olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde ise buzlanma ve don olayı ile birlikte pus hadisesi görülecek.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği bildirildi.

Kar yağışı etkisini artırdı, yüksek kesimler beyaza büründü

“KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI”

Yağışların Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Bayburt, Ardahan ve çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, eğimli bölgelerde çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan eğimli dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ANKARA HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İZMİR HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

DİYARBAKIR HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

DOĞU ANADOLU HAVA DURUMU

Bölge illerinde gece en düşük hava sıcaklığı Erzincan’da 2, Iğdır’da 5, sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Bayburt’ta 1, Kars’ta 4, Ağrı’da 3, Ardahan’da 5 derece olarak kaydedildi.

ERZURUM °C, 2°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KARS °C, 2°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

MALATYA °C, 9°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

VAN °C, 5°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ve güney ilçelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...