Tgrt Haber
24 Kasım 2017 13:43

Kaya: Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması, birçok sorunu da ortadan kaldırdı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması, beraberinde birçok sorunu da ortadan kaldırdı. Mesleki eğitimin önüne set çeken yasakçı anlayış yerine insani gelişmeye ve toplumsal ihtiyaçlara uygun bir eğitim ortamı oluşturduk" dedi.

Kaya: Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması, birçok sorunu da ortadan kaldırdı
fatma betül sayan kaya,,12 yıllı zorunlu eğitim,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda  düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programında yaptığı konuşmada, bugüne kadar  görevi başında şehit düşen öğretmenlere Allah'tan rahmet diledi. Yurdun dört bir tarafında fedakarca mesleğini yürüten tüm  öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayan Kaya, şöyle konuştu:

"Ben de bir öğretmen çocuğuyum, benim babam da öğretmen. Bizlerin  yetişmesinde en büyük emek, ailelerimiz ve öğretmenlerimizin. Dünyanın her  yerinde olduğu gibi ülkemizde de bu kutsal görevin hakkını, özellikle AK Parti  hükümetleri döneminde öğretmenlerimize çok büyük önem vererek, bunu göstermeye  çalışıyoruz. Bu bizim medeniyet geleneğimizden öğrendiğimiz bir şey. 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' diyen Hazreti Ali'nin yolundan gidiyoruz.  Yine Peygamber Efendimiz 'İlim Çin'de de olsa gidiniz ve alınız' demiştir. Bizler  de öğretmenlerimize çok büyük hürmet duyuyoruz. Onlar bizim için çok değerli ve  kıymetliler. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Dumlupınar'da ve en son 15  Temmuz'da gördük ki bu ülkenin evlatları böyle güzel öğretmelerin elinde bu vatan  topraklarını yurt kılmaya ilelebet devam edecekler. Büyük bir heyecanla ülkemizi  2023 hedeflerimize bu gençlerimizi yetiştiren öğretmenlerimizle birlikte  taşıyacağız."

Bakan Kaya, 2002 yılından bugüne kadar AK Parti iktidarları ve  hükümetleri döneminde büyük reformlarla geleceğe hazırlanırken eğitimi de sosyal  kalkınmanın temeli olarak gördüklerini belirtti. Bu alanda çok önemli işler yaptıklarını ve öğretmenlik mesleğine hak  ettiği itibarı verdiklerini vurgulayan Kaya, "Çocuklarımıza ve gençlerimize hak  ettikleri eğitimi verebilmeleri için önemli adımlar attık. Yapılan reformlarla  eğitim camiası, yasakçı ve baskıcı anlayıştan kurtularak bu ülkenin ihtiyaçlarına  yönelik bir çalışma düzenine kavuştu. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması,  beraberinde birçok sorunu da ortadan kaldırdı. Mesleki eğitimin önüne set çeken  yasakçı anlayış yerine insani gelişmeye ve toplumsal ihtiyaçlara uygun bir eğitim  ortamı oluşturduk." ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar dar gelirli ailelerin evlatlarının eğitim hayatından  kopmamaları için birçok destek verdiklerini aktaran Kaya, sözlerine şöyle devam  etti: "Önemli adımlar attık. Özellikle kız çocuklarımızı, eğitim hayatlarına  devam edebilmeleri için pozitif ayrımcılıkla destekledik. 2,4 milyon evladımıza  şartlı eğitim yardımı veriyoruz. Bunların yarıdan fazlasını kızlar oluşturuyor.  Şartlı eğitim yardımını annelere veriyoruz ki bu yardım doğrudan çocuklarımızın  eğitimi için devam etsin. 2002 yılında yüzde 45 olan orta öğretimdeki kız  çocuklarının okullaşma oranını bugün yüzde 83'lere çıkartmanın gururunu  yaşıyoruz. Hedefimiz daha da büyük. Bu oranı artırmak istiyoruz. Yine kız  çocuklarının yüksek öğretime devam etme oranı yüzde 14'lerden yüzde 45'lere  ulaştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak kuruluş bakımımızda olan 14  bin çocuğumuz var. Bu çocukların da geleceğe hem akademik açıdan hem sosyal  açıdan en güçlü ve sağlıklı bir şekilde hazırlanmaları için çalışmalarımızı devam  ettiriyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...