Tgrt Haber
11 Ocak 2022 06:13

Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında 6.4 büyüklüğünde deprem: Türkiye'den de hissedildi

AFAD, Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında saat 04.07'de 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem tüm Kıbrıs'ta ve Akdeniz bölgesinde hissedildi.

Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında 6.4 büyüklüğünde deprem: Türkiye'den de hissedildi
akdeniz,kıbrıs adası,deprem

Akdeniz'de 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kıbrıs Adası açıklarındaki deprem tüm bölgede hissedildi.

Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.07'deki 6,4'lük depremin merkez üssünün Mersin’in Anamur ilçesine yaklaşık 134 kilometre mesafede olduğu belirlendi.

Sarsıntı, Antalya, Mersin, Hatay, Adana, Isparta, Burdur ve Konya'da da hissedildi...

Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

AFAD: OLUMSUZ İHBAR YOK

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan ilk açıklamada, "Mersin-Antalya İl AFAD ve Kıbrıs Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile yapılan görüşmelerde an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi.

"TSUNAMİ UYARISI VAR"

Kıbrıs batısında 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini belirten Yıldız Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Tsunami uyarısı var. Kıbrıs Rum kesiminde hissedenler depremin 10-20 saniye sürdüğünü fakat şiddetli hissettiğini ifade ediyorlar” ifadelerine yer verdi.

ERSİN TATAR: CAN VE MAL KAYBI YOK

Deprem sonrası ilk resmi açıklamayı TGRT Haber ekranlarında yapan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 6.4'lük sarsıntı ile ilgili son bilgileri verdi. Tatar "Şu an herhangi bir can ve mal kaybı yok" dedi. Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında 6.4 büyüklüğünde deprem: Türkiye'den de hissedildi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...