Tgrt Haber
24 Nisan 2016 18:24

Kilis Valiliği'nin yanına roket düştü! 1 ölü, 10 yaralı

Başbakan Yardımcısı Akdoğan'ın Kilis Valiliğinde toplantı yaptığı sırada, valiliğe 100 metre mesafedeki caminin avlusuna Suriye'den atıldığı belirlenen roketin düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Kilis Valiliği'nin yanına roket düştü! 1 ölü, 10 yaralı
kilis,valilik,roket,patlama,

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın Kilis Valiliğinde toplantıda olduğu sırada, Suriye'den atıldığı belirlenen roket mermisinin yakındaki bir caminin avlusuna düşmesi sonucu bir kişinin yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Başbakan Yardımcısı Akdoğan'ın Kilis Valiliğindeki toplantısı sırasında, valiliğe 100 metre mesafedeki Canbolat Camisi'nin avlusuna iç savaşın devam ettiği Suriye'den atıldığı belirlenen roket mermisinin düşmesi sonucu 11 kişi yaralandı.
112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan biri, müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.
Olayın ardından bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alındı.
Başbakan Yardımcısı Akdoğan: Kilis için ilave tedbirleri yarın Bakanlar Kurulunda görüşeceğiz

Akdoğan: 1 vatandaşımız hayatını kaybetti, 10 vatandaşımız da yaralandı
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, Kilislilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, Bakanlar Kurulunda konuyu tüm boyutlarıyla ele alacaklarını bildirdi.Kilis'te son dönemde düşen roket mermileri sebebiyle hayatını kaybeden ve yaralananlar olduğunu ifade eden Akdoğan, şöyle devam etti:"18 Ocak'tan bu yana Kilis'e 45 roket mermisi düştü. 16 vatandaşımız hayatını kaybetti, 62 vatandaşımız da yalandı. Bugün 10.40'da 2 roket mermisi daha düştü. 16 kişi yaralandı. Genelde hafif şekilde. 10'u Türk, 6'sı da Suriyeli kardeşimiz olmak üzere. Akşam da 18.00 civarı 3 roket mermisi daha Kilis'e düştü. Son olayda 1 vatandaşımız hayatını kaybetti, 10 vatandaşımız da yaralandı. Yaralılara hemen müdahale edildi. Gerekenler yapılıyor. Angajman kuralları gereğince güvenlik güçlerimiz top atışlarıyla hemen karşılık verdiler ve roket mermilerinin geldiği hedeflere müdahale devam ediyor. Bu süreci hep birlikte göğüsleyeceğiz."

"Devlet olarak buradayız"
Bakanlar Kurulunda Kilis'le ilgili güvenlik tedbirlerinin neler olması gerektiğinin masaya yatırılacağını vurgulayan Akdoğan, şunları kaydetti:

"Hem güvenlik tedbirleri hem de sosyoekonomik tedbirlerin ele alınması gerekiyor. Bunu da milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve valimiz bize anlattı. Hem meselenin güvenlik boyutu var hem de sosyoekonomik boyutu var. Bunu dönünce Bakanlar Kuruluna ayrıntılı olarak anlatacağım. Bununla ilgili bir rapor sunacağım. Sağduyu içerisinde olmak gerekiyor. Bu olaylardan sonra fevri davranmak, protestoya yeltenmek veya bunu bir takım çevrelerin kaşıması doğru değil. Bu, sorunun çözümüne de bir katkı sağlamaz. Biz devlet olarak buradayız. Bütün ilgili kurumlarımız ne yapılması gerekiyorsa her türlü çabayı ortaya koyuyorlar ve gerekenleri yapıyorlar."İlave hangi önlemler alınması gerekiyorsa alınacağını, hangi adımlar atılması gerekiyorsa atacaklarını İfade eden Akdoğan, "Maalesef sınırlarımızın karşı tarafında bir otorite yok. Terör örgütleri cirit atıyor. Farklı bir takım yapılanmalar var, silahlı örgütler var. Bunlar bizim irademizin dışında, karşı tarafta yaşanan gelişmeler Türkiye"yi de etkileyebilmektedir. Bütün bu olumsuzlukları hep birlikte göğüslememiz gerekiyor. Ben bir kez daha Kilisli kardeşlerime teşekkür ediyor, herkesi sağduyuya davet ediyorum." diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...