Tgrt Haber

Kızılay'a, İngiliz Kızılhaçı'ndan övgü: İnanılmaz işler...

17 Mart 2023 09:00 - Güncelleme : 17 Mart 2023 09:19
Kızılay'a, İngiliz Kızılhaçı'ndan övgü: İnanılmaz işler...
Kızılay,Kızılhaç,Gaziantep,Deprem

Depremden yoğun olarak etkilenen Gaziantep'i ziyaret eden İngiliz Kızılhaç'ı Başkanı Michael Adamson, Kızılay'ın bölgedeki çalışmalarını övgüde bulunurken, yardımlar için teşekkür etti.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta art arda meydana gelen şiddetli iki deprem 11 ilimizi etkilemiş, büyük felaktette on binlerce insanımızı kaybetmiştik. Yaşanan felaket sonrası bölgedeki hummalı çalışmalarını sürdüren Kızılay'a İngiliz Kızılhaçı'ndan övgüler geldi.

İngiliz Kzılhaçı'nın  resmi Twitter hesabından yapılan videolu paylaşımda, "İngiliz Kızılhaç'ı Başkanı Michael Adamson depremler nedeniyle çok sayıda insanın evsiz kaldığı Gazientep'i ziyaret etti. Türk Kızılayı çocukları travma ve yas sürecinde destekleyen psikososyal çadırlar kurdu" denildi.

https://twitter.com/BritishRedCross/status/1636434246486114320

ÇOCUKLARA VERİLEN DESTEĞE DİKKAT ÇEKTİ

Video mesajında görüşlerini paylaşan Michael Adamson , "Gaziantep'e geri döndük. Burada etrafımda evleri yıkıldığı için ayrılmak zorunda kalan insanların kaldığı çadırlar var. Şimdi piskolojik destek amaçlı kurulan psikososyal çadırların önündeyim. Burada her yaştan çocuk destek görüyor, eğitim alıyor ve oyun oynuyor. Yaşadıklarını anlatmanın ve anlamanın yolunu buluyor" ifadelerini kullandı.

"İNANILMAZ İŞLER..."

Bölgede devam eden çalışmalara değinen Adamson, şunları söyledi: "Bugün burada Türk Kızılayı'nın kıyafet, yemek ve psikolojik destek gibi konularda yaptığı inanılmaz işleri gördük. Bunları destekçilerimiz, bağışçılarımız olmadan gerçekleştiremezdik. Sizler bunu başarmamızı sağladınız. İyileşmenin zaman alacağını biliyoruz. İngiliz Kızılhaç'ı adına bunu gerçekleştirmemizi sağlayan herkese desteklerinden ötürü teşekkür ederiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...