Tgrt Haber
31 Temmuz 2021 07:20

Konya’daki katliam sonrası provokasyon uyarısı

Konya Meram’da meydana gelen 7 kişinin vahşice katledildiği olayla ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun açıklamalarda bulundu. Bakan Gül ve Altun yaptıkları açıklamada vatandaşları provakasyonlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Konya’daki katliam sonrası provokasyon uyarısı
konya,,cinayet,,katliam,

Türkiye Konya Meram'da yaşanan vahşice işlenmiş bir cinayet haberiyle adeta buz kesti. Silahlı saldırı sonucu aynı aileden dördü kadın üçü erkek 7 kişi evlerinde vahşice öldürüldü. Siyasilerden peş peşe başsağlığı mesajları geldi ve provokasyon uyarısı yapıldı. 

Konya'da işlenen ve 7 kişinin katledildiği olayla ilgili siyasilerden peş peşe başsağlığı mesajları geldi ve provokasyon uyarısı yapıldı.Adalet Bakanı Abdülhamit Gül twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

ADALET BAKANI GÜL'DEN PROVOKASYON UYARISI

Bakan Gül açıklamasında, “Provokatif yönlendirmelerin aksine olayın etnik veya ideolojik bir saikle gerçekleştiğine dair bir bulgu söz konusu değil. Birlik ve beraberliğimizi bozmak için fırsat kollayanları, vesile arayanları kınıyorum. İlgili makamlar vahim olaya ilişkin olarak kamuoyunu aydınlatmaya devam edecektir. Milletimizin derin ve köklü kardeşliği her türlü provokasyonun üzerindedir” dedi.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN İTİDAL ÇAĞRISI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da yaptığı açıklamada “Toplumu bölmek ve halkı birbirine düşürmek için bu vahşi olayı istismar etmeye çalışan fırsatçı ve sorumsuz şahısları itidale davet ediyoruz. Medyamızı ve kamuoyumuzu olayla ilgili oluşturulan bilgi kirliliği konusunda dikkatli olmaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

"OLAY ÇOK YÖNLÜ ARAŞTIRILIYOR"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise açıklamasında şu ifadelere yer verd: Konya’da yaşanan hunharca saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Olay çok yönlü araştırılıyor. Failler yakalanacak ve adaletin önüne çıkartılacaktır. Bu elim hadise üzerinden yapılan provokasyonlara karşı birlik ve beraberlik içinde olacağız.

KOCA: AKIL ALMAYACAK CİNAYET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da olayla ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca, açıklamasında "Memleketim Konya’da bir eve yapılan silahlı saldırıyla akıl almayacak yedi cinayet işlendi. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Konya’nın acısı ortak, hiçbir amaca alet edilemeyecek kadar büyük. Katillerin yeri hapishane, memleket hepimizin." şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: Konya'daki insanlık dışı saldırıda yedi vatandaşımızın alçakça katledilmesi yüreklerimizi dağladı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan sonsuz rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu vahşi saldırıyı yapanları şiddetle lanetliyorum. Bu olaydan Türk- Kürt düşmanlığı oluşturmaya çalışanlar bilsinler ki, asırlar boyu süren kardeşlik iklimimizi hiçbir provokasyon bozamayacaktır. Kardeşliğin şehri Konya'mızda estirilen fitne ve ırkçılık provokasyonuna karşı milletimizin sağduyusu galip gelecektir. Canilerin en ağır cezayı alacağına ve olayın tüm ayrıntısıyla aydınlatılacağına eminim.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: Konya Meram’da yaşanan saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu vahşi saldırıyı yapanların en ağır şekilde cezalandırılması için hukuki sürecin takipçisi olacağız. Bu olay üzerinden provokatif söylemlerle milletimizin içine nifak tohumları saçmaya ve toplumu kutuplaştırmaya çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Milletimiz, basiret ve ferasetiyle bu provokasyonlara fırsat vermeyecektir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...