Tgrt Haber
22 Mart 2016 20:40

Konya'dan Suriye'ye yardım eli

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla temin edilen 10 tır yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Konya'dan Suriye'ye yardım eli
konya,

Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Mevlana Müzesi arkasındaki otoparkta düzenlenen uğurlama töreninde, Anadolu insanının yeniden dirilişin ve İslam medeniyetinin merkezi olduğu için önemli olduğunu söyledi.

Yetim dayanışma günleri nedeniyle dünyanın her tarafında hizmet verdiklerini vurgulayan Uysal, "Dünyadaki müminler bizim başarımızla seviniyor, bizim yaşadığımız her sıkıntıyla kederleniyor. Biz de bugün buradan Suriye'deki yetimlerin yüzünü güldürmek için 10 tır yardım malzemesi gönderiyoruz." diye konuştu.

Suriye'deki mağdurların mahrumiyetlerini gidermeye çalıştıklarını anlatan Uysal, gönderilen tırların üçünün yüksek nitelikli malzeme taşıdığını, paketlerin konserve, enerji yiyeceği ve su gibi malzemelerle donatıldığını aktardı.

Duanın ardından yardım malzemelerinin bulunduğu 10 tır sınırdaki Suriyeli ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...