Tgrt Haber
02 Ekim 2023 14:40 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 14:49

Kosovalı Bakan'dan Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'e şok suçlama: 37 bölgede çatışma çıkaracaktılar

Kosova ile Sırbistan arasında geçen gerilim her geçen gün daha da yükseliyor. TGRT Haber’de Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Danka, “37 bölgede çatışma çıkaracaklardı. Dertleri Sırpların güvenliği bahanesiyle Kosova’ya girmekti” dedi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Kosova,Sırbistan

Balkanlar’da yeniden savaş çanları çalıyor. Kosova-Sırbistan sınırında geçen hafta yaşanan çatışmanın ardından yükselen tansiyon Sırbistan’ın sınıra asker sevkiyle tırmandı. Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Sırbistan’ın da Kosova’yı ilhak etmeye çalıştığını söyleyerek gerilimin arkasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in olduğunu ileri sürdü. Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Danka, TGRT Haber’e yaşanılanları anlattı. 

2.500 SIRP ASKERİ GERİ ÇEKTİLER 

“Tansiyon yüksek” diyen Danka, “Sırbistan’ın Kosova’nın kuzeyine sığınak yapmasından sonra gerilimin daha da arttığını söyledi. AB ve ABD’den gelen tepki üzerine Sırbistan’ın 7.000 kişilik askeri gücünün bir kısmını çektiğini belirten Danka, “4.500’e yakın bir askeri güç bulunuyor. NATO sorumludur. NATO ile çatışmaya gireceklerini sanmıyorum. Hem AB hem de ABD’nin devreye girmesiyle barış sağlanacaktır” dedi.  

 Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic sınırdaki askerilerin bir kısmını çekti.

37 NOKTADA ÇATIŞMA OLMASI ÖNGÖRÜLDÜ 

Sırbistan’nın Kosova’nun kuzeyindeki Sırpları kışkırtma ve Kosova hükümetini kabul etmemeleri yönünde taciz ve girişimlerde bulunduğunu kaydederek “Son girişimi bu silahlı terör eylemi ile başladı. Amacı belli bölgelerde savaş çıkarıp Sırpların güvenliğini sağlamak için Sırp askerilerini buraya sokmaktı. 37 noktada çatışma olması öngörülmüştü. Sanki oradaki Sırpların güvenliği yok gibi Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic orta koyuyor” ifadelerini kullandı. 

RUSYA BALKANLARDA SAVAŞ İSTİYOR 

“Vucic’in her çatışmayı Putin ile istişare ettiği ortada” diyen Danka, şunları söyledi: “Balkanlarda yeni bir savaş açarak AB ve ABD’nin gözünü bu tarafa çevirmesini sağlamak istiyorlar. Muhakkak iş birliği içinde oldukları aşikar.”

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...