Tgrt Haber
18 Nisan 2024 09:58 - Güncelleme : 18 Nisan 2024 10:01

Köy halkı silahlandı, her gece nöbet tutuyorlar!

Edirne'de onlarca hayvanı telef eden kurtlara karşı köylüler silahlanmaya başladı. Köylülerin 'kurt' nöbeti başladı.

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Aç kalan kurtlar, Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Sülecik Köyü'nde yaşayan vatandaşların korkulu rüyası oldu. Son 5 bayda köydeki hayvanlara dadanan ve onlarca koyunu telef eden kurtlara karşı köylüler silahlanmaya başladı. 

Hayvanlarını korumak isteyen köylüler her gece 'kurt' nöbeti tutuyor. 

AÇ KURTLAR KAMERADA 

Kurtların koşarak köy meydanına girmesi ise güvenlik kamerasına yansıdı. Köye inen iki kurdun hızlıca hareket ettikleri anlar ise saniye saniye kaydedildi.

KÖYLÜLER NÖBETE BAŞLADI 

Sürülerine saldıran kurtlara engel olmak için elinde av tüfeğiyle her akşam sabaha kadar nöbet tutan Bülent Erkal Çakır, uykularının kaçtığını söyledi. Kurt saldırıları sonucu bugüne kadar 30'dan fazla küçükbaş hayvanının telef olduğuna dikkat çeken Çakır, çareyi av tüfeğiyle nöbet tutmakta bulduğunu ifade etti.

Köy halkı silahlandı, her gece nöbet tutuyorlar! - 1. Resim

Kurdu gördüğü zaman havaya ateş açtığı söyleyen Çakır, buradaki amacının zarar vermek değil uzaklaştırmak olduğunun altını çizdi. Çakır, çevre köylerde de kurt saldırılarının arttığına dikkat çekerek, yetkililere yardım çağrısında bulundu.

"GRUPLAR HALİNDE KÖYE GELİYORLAR"

,Sülecik Köyü Muhtarı Cengiz Çakır da, kurt saldırılarında artış yaşandığına değindi. Gruplar halinde köye inen kurtların çevre köylerde de saldırılar gerçekleştiğini ve halkın endişelerinin gün geçtikçe arttığını belirten muhtar Çakır, güvenlik tedbiri çağrısında bulundu.
Sülecik Köyü vatandaşlarından Ali Demir, aç kalan kurtların köye inerek hayvanlara saldırarak karınlarını doyurmaya çalıştığını anlattı. Köy halkının nöbetleşe "kurt nöbeti" tutmaya başladığını söyleyen Demir, mağduriyet yaşadığını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...