Tgrt Haber
07 Ağustos 2021 00:33

Muğla'da orman yangını: Köyceğiz'de 5 mahalle tahliye edildi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki orman yangını rüzgarın etkisiyle hız kazandı. 5 mahalle yangınların o bölgeye doğru yönelmesinden dolayı önlem amaçlı tahliye edildi. Çalışmalara destek için bölgede bulunan Mersin itfaiyesinin, alevlerin arasında kalması ise cep telefonu kamerası ile saniye saniye görüntülendi.

Muğla'da orman yangını: Köyceğiz'de 5 mahalle tahliye edildi
Muğla,Köyceğiz,Yangın,Orman,İtfaiye

Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Kayabaşı mevkiinde dün akşam saatlerinde başlayan yangını söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor. Rüzgarın aniden yön değiştirmesiyle yangın bir anda büyüdü ve hız kazandı. .

YANGIN RÜZGARLA BİRLİKTE HIZLANDI

Yangının yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle 5 mahalle tedbiren boşaltıldı. Mahalle sakinleri araçlarla güvenli bölgeye gitmeye başladı. Ekiplerin, bölgedeki yangını söndürmek için çalışmaları sürüyor. Yangın, Sazak Mahallesi'nde de etkisini sürdürüyor. 

2 uçak, 4 helikopter ile havadan, çok sayıda orman işçisi ve itfaiye erinin karadan müdahale ettiği yangında, alevlerin tehdit ettiği Çayhisar, Zeytinalanı, Pınarköy, Sazak ve Çövenli mahalleleri tedbir amacıyla boşaltıldı.

İTFAİYECİLER​ YANGININ ORTASINDA KALDI

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yangını kontrol altına alma çalışmalarına katılan Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, havadan yapılan müdahalelere karadan destek verdi. İtfaiye ekipleri, Çövenli Mahallesi'nde hortumlarla söndürme çalışmalarını yürütürken kuvvetli rüzgar nedeniyle etkisini arttıran yangının ortasında kaldı. Daha sonra araçlarına dönen itfaiyeciler, siren çalarak güvenlik bölgeye doğru hareket etti.

"ÜLKEMİZİ ASLA ÇÖLE TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 46 ildeki 214 orman yangının 202 tanesinin kontrol altına alındığını bildirdi. Erdoğan, "Orman yangınlarını söndürme çalışmalarımızı, karadan ve havadan müdahale araçlarımızın sayısını sürekli artırarak yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Ülkemizi asla çöle teslim etmeyeceğiz, kurak bırakmayacağız" dedi.

Muğla'da orman yangını: Köyceğiz'de 5 mahalle tahliye edildi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...