Tgrt Haber

Küçük yaşta nişan skandalında 'pes' dedirten karar! Anne ve babalar serbest bırakıldı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Ekim 2023 10:13 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 10:20
Küçük yaşta nişan skandalında 'pes' dedirten karar! Anne ve babalar serbest bırakıldı
,nişan

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde küçük yaşta çocuklara yüzük takarak nişan yapan ailelerle ilgili şoke eden bir karar çıktı. Skandal olay sonrası gözaltına alınan anne ve babalar 1 gün sonra serbest bırakıldı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kızıltepe ilçesinde yaşanan ve bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yer alan "küçük yaşta nişanlandırma" konulu haberler ve paylaşımlarla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖZALTINDA SADECE 1 GÜN KALDILAR

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan çocukların anne ve babalarının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen çocukların anneleri ifadelerini alan savcılıkça, babaları ise çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Skandal olayın sorumluları sadece 1 gün gözaltında kaldı.

ÇOCUKLAR KORUMA ALTINDA

Valilikten önceki gün yapılan açıklamada, Kızıltepe'de yaşanan ve bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yer alan "küçük yaşta nişanlandırma" konulu haberler ve paylaşımlarla ilgili olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğüne ivedilikle konunun araştırılması talimatı verildiği bildirilmişti.

Söz konusu çocukların koruma altına alındığı, konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı kaydedilmişti.,

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...