Tgrt Haber

Kuraklık arttı, ekinler kurudu: Köylüler yağmur duasına çıktı!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Nisan 2024 19:02 - Güncelleme : 26 Nisan 2024 19:06
Kuraklık arttı, ekinler kurudu: Köylüler yağmur duasına çıktı!

Kırıkkale'nin tarım arazileri kuraklığın pençesinde kıvranırken, umutlarını yitirmeyen köylüler, rahmet dilemek için bir araya geldi. Yağışların azlığı ekili alanları kuruturken, çiftçiler yağmur duası yaptı.

Kırıkkale'de ekili tarım arazilerinde yaşanan kuraklıktan yakınan köylüler, yağmur duası yaptı. Muhtarlık öncülüğünde Tilkili köyünde düzenlenen yağmur duasına, çevre köylerden de yoğun katılım gerçekleşti.

“KÖYLÜLERİN YANINDAYIZ”

Kuran-ı Kerim tilavetleri ve namaz ile dualar pekiştirildi. Çelebi Kaymakamı Mehmet Melih Dalan ve Çelebi Belediye Başkanı Yaşar Erdemir de bu umut dolu buluşmaya destek vererek köylülerin yanında olduklarını gösterdiler.

Kuraklık arttı, ekinler kurudu: Köylüler yağmur duasına çıktı! - 1. Resim

Duanın ardından katılımcılara yemek ikram edildi. Tilkili köyü muhtarı Osman Ilıcan, mevsimsel değişiklikten dolayı bölgede kuraklık yaşandığını belirterek, köylülerle birleşerek yağmur duası yaptıklarını söyledi.

Kuraklık arttı, ekinler kurudu: Köylüler yağmur duasına çıktı! - 2. Resim

"İNŞALLAH DUALARIMIZ KABUL OLUR"

Bölgede kuraklığın olduğunu anlatan Ilıcan, "Bölgemizde mevsimlerin değişmesinden dolayı kuraklık yaşanıyor. Bizde tarım ülkesi olduğumuz için üretmeye mecburuz. Bölgemizde su sıkıntısı var. İklimlerin değişmesi yağışların kaymasından dolayı Nisan yağmurlarını alamadık. Buda bölgemizde ciddi bir kuraklığa sebep oldu. Bizde Müslümanlar olarak diğer köylülerimiz ile birlikte birleştik dua ettik. İnşallah yağmurumuz yağar. Dua ettik inşallah bundan sonrada şükür duası yaparız. İnşallah dualarımız kabul olur" dedi.

Kuraklık arttı, ekinler kurudu: Köylüler yağmur duasına çıktı! - 3. Resim

Kaldırım köyü muhtarı Faruk Yıldırım ise ekinlerinin yüzde 70'inin kuramaya başladığını ifade ederek, bu sebeple de yağmur duasına çıktıklarını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...