Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 09:45

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlayacak 2021?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşların gözü Kurban Bayramı tatilinde. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından açıklanacak olan Kurban Bayramı tatili ile ilgili insanlar ‘’Kurban Bayramı tatili kaç gün? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlayacak? Bayram tatili 11 gün olur mu?’’ sorularını sordu.

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlayacak 2021?
kurban bayramı,kurban bayramı tatili,bayram

Kurban Bayramı’na az bir süre kaldı. Kurban Bayramı tatilinin süresi için gözler Cumhurbaşkanlığı kararında. Bu yıl 15 Temmuz'un yıl dönümünün de bayrama yakın bir tarihe denk gelmesi akıllara ‘’Kurban Bayramı tatili uzar mı?’’ sorularını getirdi. Kurban Bayramı tatili bugün toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından belli olacak. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağına dair detayları açıklaması bekleniyor. Peki, bayram tatili ne zaman başlayacak? İşte Kurban Bayramı ile ilgili bilmeniz gereken her şey.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı tatili 11 gün olması için bu yıl bayrama yakın tarihlere denk gelen 15 Temmuz Perşembe gününün ardından 16 Temmuz Cuma gününün de resmi ya da idari tatil edilmesi gerekiyor. Arefe gününe denk gelen 19 Temmuz Pazartesi günü yarım gün olan resmi tatilin de tam gün tatil yapılması durumunda, 15 Temmuz-25 Temmuz tarihleri arası tatil olmuş olacak ve böylece Kurban Bayramı tatili 11 gün ilan edilmiş olacak. Ancak idari izin kararı alınması halinde bu tatil imkanından sadece kamu görevlileri faydalanırken resmi tatil olarak ilanı durumunda özel sektör çalışanları da tatil sürecine dahil edilecek.

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlayacak 2021?

Bugün yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında Kurban Bayramı tatili süresi başta olmak üzere, Covid-19 aşılama çalışmaları ve ülke gündemindeki konuların ele alınması bekleniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapması beklenen toplantıda, ülke genelinde aşı programında gelinen nokta, Covid-19 verileri ve yerli aşı çalışmaları konuşulacak. Kurban Bayramı tatili süresi ve turizm sezonuna ilişkin değerlendirmelerin de yapılması beklenen toplantıda, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un başlayan turizm sezonu, otellerde alınan tedbirler ve sezona ilişkin bilgi vermesi bekleniyor. Toplantıda aynı zamanda Kurban Bayramı’nda alınacak tedbirlerinde konuşulması ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kurban Bayramı tatili de dahil olmak üzere Kurban Bayramı’na ilişkin kararları açıklayacağı bildirildi. 

Bugün yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunacak. Buna göre Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek, Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor gibi sorular cevabını bulmuş olacak. Kurban Bayramı tatili ile ilgili gelişmelerin 12 Temmuz günü Cumhurbaşkanının açıklamasıyla birlikte netleşmesi bekleniyor. 

Kurban Bayramı tatili ile ilgili soru ve görüşlerinizi yorumlara yazabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...