Tgrt Haber
28 May 2021 08:31

Kurbanlıklar bu yıl yüzde 20 zamlı

Kurban bayramına 2 aydan az zaman kala kurbanlıklar görücüye çıktı. Kurbanlık fiyatları geçen yıla oranla pandemi nedeniyle yüzde 20 zamlı olacak.

Kurbanlıklar bu yıl yüzde 20 zamlı
kurbanlık,amasya,kurban bayramı,kurbanlık fiyatları

Amasya'da yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklar görücüye çıktı. Vatandaşların günler öncesinden kurbanlık telaşı başladı. Fiyatlara da yüzde 20’lik pandemi zammı yapıldı.

Kurbanlıklarda geçen seneye oranla fark olduğunu belirten besici Hüseyin Yurtsever, yapılan zammın nedenini yem ve saman fiyatlarının armasına bağladı. 80 liraya aldıkları yemin 13 lira olduğunu söyleyen Yurtsever, et fiyatlarında da koronadan dolayı artış olduğunu belirtti.

ARABA FİYATINA KURBANLIK

Geçen yıl ile bu yılki kurbanlık fiyatlarını karşılaştıran Yurtsever, 8-9 bin lira olan kurbanlıkları bu yıl 10-11 bin liraya verdiklerini söyledi. Ahırında 400 kilodan 800 kiloya kadar kurbanlık bulunduğunu belirten besici Yurtsever, “Yani 10 bin liraya hayvanlarımız var, bir araba fiyatına da hayvanlarımız var" ifadelerini kullandı.

Gelen zamma karşın besiciler, mezbaha kurduklarını ve kesim ücretini vatandaşa yansıtmayacaklarını belirtti.

Kurbanlıklar bu yıl yüzde 20 zamlı

KESİM ÜCRETİ ALINMAYACAK

Koronavirüs nedeniyle devletin vatandaşlara ve esnafa desteklerini hatırlatan Yurtsever, "Mezbaha kurduk vatandaşların cebinden artı ücret çıkmasın diye kesimini de biz yapacağız, gerekirse pay yapacağız katkıda bulunacağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...