Tgrt Haber

Lise maçında 'Hitler selamına' Milli Eğitim'den soruşturma

17 Mart 2023 14:57 - Güncelleme : 17 Mart 2023 15:06
Lise maçında 'Hitler selamına' Milli Eğitim'den soruşturma
Nazi,Hitler,Irkçılık

Ulus Özel Musevi Lisesi oynadıkları futbol maçında Üsküdar Amerikan Lisesi'nden bir öğrencinin Nazi selamı ile attığı golü kutlaması büyük tepki çekmişti. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "ırkçı eylem" için soruşturma başlattı.

İstanbul'un köklü eğitim kurumlarından Üsküdar Amerikan Lisesi ile Ulus Özel Musevi Lisesi arasında oynanan liseler arası futbol turnuvası müsabakasında Nazi selamı ile gol kutlaması yapılması büyük tepki çekmişti. İl Milli Eğitim  Müdürlüğü ırkçı eylem olarak nitelendirdiği olay hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Müdürlük, konuya ilişkin soruşturma başlatırken, müfettişlerin olayı incelediği belirtildi.

OKUL YÖNETİMİ DE SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Bir internet kullanıcısının sosyal medya paylaşımı üzerine duyulan olayın ardından Üsküdar Amerikan Lisesi, Instagram hesabından olaya ilişkin 15 Mart'ta bir açıklama yayımlamıştı.

Açıklamada, "1876 yılından bu yana nesiller yetiştiren Üsküdar Amerikan Lisesi olarak, Ulus Özel Musevi Lisesi ile gerçekleştirilen bir futbol maçında, bir oyuncumuzun yapmış olduğu yanlış hareketten dolayı derin üzüntü içindeyiz. Kurum ve eğitim felsefemiz gereği her türlü ayrımcılığın karşısında durduğumuzu önemle vurgulamak isteriz. Ulus Özel Musevi Lisesi okul yetkilileri ile ivedilikle görüşüp üzüntülerimizi iletmiş ve gerekli soruşturmayı başlatmış bulunmaktayız. Konunun hassasiyet ve önemle tarafımızdan takip edileceği tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...