Tgrt Haber
25 Mart 2016 12:22

Liseli gencin katiline 20 yıl hapis

Elazığ’da 4 ay önce okul çıkışında bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki liseli Berkan Savcı’nın katili Orhan Altun’a 20 yıl hapis cezası verildi. Katil son sözünde, öldürdüğü gence rahmet diledi.

Liseli gencin katiline 20 yıl hapis
liseli genç, katil,

Olay, 9 Aralık’ta merkez Rızaiye Mahallesi'nde bulunan 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin 200 metre ilerisinde meydana gelmişti. 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 3. Sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Berkan Savcı ile aynı okuldan Orhan Altun (19) arasında kız meselesi yüzünden tartışma çıkmıştı. Tartışmada Orhan Altun, yanında bulundurduğu ekmek bıçağı ile Savcı’yı kalbinden bıçaklayarak kaçmıştı. Hastaneye kaldırılan Savcı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
Kaçan cinayet zanlısı ise girdiği bir eczanede Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Zanlının yakalanma anı ise işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedilmişti.
Cinayet zanlısı Orhan Altun bugün son kez hakim karşısına çıktı. Elazığ Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet davasının karar duruşmasına tutuklu sanık Orhan Altun, taraf avukatları, maktulün ailesi, arkadaşları ve yakınları katıldı.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ 
Mahkeme heyeti dosyada bulunan tanıkları dinledi. Tanıkların dinlenmesinin ardından müşteki avukatı, sanığın kasten öldürme eylemini gerçekleştirdiği için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.
Cumhuriyet Savcısı ise mütalaasında sanığın, Türk Ceza Kanunun 82/1 maddesinin e bendine göre çocuğa karşı olayı gerçekleştirdiği için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.
SON SÖZÜNDE, ÖLDÜRDÜĞÜ GENCE RAHMET DİLEDİ 
Mahkeme heyeti de dava hakkında karar vereceğini belirterek sanık Orhan Altun’a son sözünü sordu. Sanık son sözünde,” Olaydan dolayı pişmanım, kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Mahkeme heyeti, kasten adam öldürme suçundan sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiklerini, ancak haksız tahrik nedeniyle cezasını önce 24 yıla, ardından da yaş ve iyi hal nedeniyle 20 yıla düşürdüklerini açıkladı.
Cezanın açıklanmasının ardından duruşmadaki maktul yakınları gözyaşlarını tutamadı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...