Tgrt Haber
10 Kasım 2021 18:12

Malatya'da çöken binaya ilişkin soruşturma: 3 kişi tutuklandı

Malatya'da dün akşam saatlerinde 2 katlı binanın çökmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Malatya'da çöken binaya ilişkin soruşturma: 3 kişi tutuklandı
malatya,bina,soruşturma

Malatya'da İnönü Caddesi üzerinde 2 katlı binanın çökmesine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, binada izinsiz olarak tadilat yaptıran iş yeri sahibi ve 3 çalışanı gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Malatya dün akşam saatlerinde Battalgazi ilçesine bağlı Şifa Mahallesi İnönü Caddesi'ndeki 2 katlı bir binanın çökmesi sonucu 13 kişi enkaz altından sağ kurtarılmış, korkunç olayda ihmal iddiaları gündeme gelmişti. İddialara göre; binanın girişindeki iş yeri sahibinin izinsiz olarak tadilat çalışması başlattığı ve çökmeye de bu tadilatın yol açtığı öne sürüldü. 

İŞ YERİ SAHİBİ İLE 3 ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

Söz konusu iddialar üzerine harekete geçen Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, zemin katta izinsiz genişletme çalışması yaptıkları tespit edilen iş yeri sahibi ile 3 çalışanını gözaltına alındı. 62 yıllık binanın giriş katında tavukçu dükkanı bulunan H.D., ifadesinde kiracı olduğunu, yan dükkanın da boşalması sonrası orayı da kiraladığını dile getirdi. Bina sahibinin kendisine yan dükkanı iş yerine katmasına izin verdiğini belirten H.D., bunun üzerine 3 ay önce fırın çalışanları M.Ç., C.A. ve kardeşi Y.D. ile birlikte içerideki ekmek fırınını yıktıklarını söyledi.

Malatya'da çöken binaya ilişkin soruşturma: 3 kişi tutuklandı

"OLAY GÜNÜ DÜKKANDA TADİLAT VARDI"

Yıktıkları fırının tavanla herhangi bir bağlantısının olmadığını ileri süren H.D. bu süreç zarfında çelik direklerle tavanı güçlendirdiklerini söyledi. Bunun ardından yaklaşık 2 ay öncede yeni kiraladığı işyeri ile kendi dükkanını birleştirmek için aradaki duvarı da yıktıklarını ifade eden H.D. “Olayın gerçekleştiği günde dükkanda tadilat çalışması yapılıyordu. Usta tavanın çivi tutmadığını söyledi. Bir şeyler yapmasını söyleyerek iş yerinden ayrıldım. İş yerime 10-15 metre uzakta malzeme almaya giderken esnaf bir arkadaş ayarak iş yerimin bulunduğu binanın çöktüğünü söyledi” ifadelerine yer verdi.

"BİNA ÖMRÜNÜ TAMAMLADIĞI İÇİN YIKILDI"

Çöken yerin üst kattaki kıraathane olduğunu iddia eden H.D., “Bina ömrünü tamamladığı için yıkım olmuştur, benim yaptığım tadilat yıkıma neden olmamıştır” diyerek suçlamaları kabul etmedi.

Savcılık sorgularının ardından S.A. isimli şahıs serbest kalırken, tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilen işyeri işletmecisi H.D. ile M.G. ve Z.C. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...