Tgrt Haber
25 Haziran 2021 15:21

Sağlık Bakanlığı'ndan Maldivler'e korona operasyonu

Balayı için Maldivler’e giden Türk vatandaşı Ufuktan Cengiz ve eşi Özge Cengiz koronavirüse yakalandı. Sağlık Bakanlığınca tahsis edilen ambulans uçakla yurda getirilen çift, Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Cengiz, korona operasyonunun ayrıntılarını TGRT Haber'e anlattı.

Sağlık Bakanlığı'ndan Maldivler'e korona operasyonu
Maldivler,Koronavirüs,Kovid-19,Sağlık Bakanlığı

TGRT HABER

Balayı için Maldivler'e giden Ufuktan Cengiz ve eşi Özge Cengiz, birkaç gün sonra korona oldu. Özge Cengiz'in durumu kötüleşince, çiftin yakınları, Sağlık Bakanlığı'na başvurdu. Dışişleri Bakanlığı ve Maldivler'in bağlı olduğu Yeni Delhi Konsolosluğu durumdan haberdar edildi. Türk yetkililerin devreye girmesi üzerine Özge Cengiz müdahale için hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen Cengiz'in kanındaki oksijen seviyesi düşmeye devam etti.

Hastane doktorunun tedavinin Türkiye'de yapılmasına yönelik verdiği epikriz raporu üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçerek ambulans uçak gönderdi. 16 saatlik uçuşun ardından çift Ankara'ya getirildi. Ufuktan Cengiz, korona operasyonunun ayrıntılarını TGRT Haber'e anlattı.

Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavisi devam eden Cengiz, "Ülkemize ulaştıktan sonra kendimizi çok daha iyi hissetmeye başladık" dedi. Eşinin hastalığı çok daha ağır geçirdiğini belirten Cengiz, "Ben eşime nazaran hastalığı daha hafif atlattım ama eşim gün geçtikçe durumu daha da kötüleşti ve acil olarak kararntina hastanesine götürüldük. İmkanlar Türkiye'deki gibi olmadığı için zor zamanlar yaşadık" dedi.

Cengiz, "Adeta zamana karşı yarış oldu. Türkiye'nin büyüklüğünü yurtdışında daha iyi anlıyorsunuz. Özellikle bu imkanı seferber eden Sağlık Bakanlığı'na, Dışişleri Bakanlığı yetkililerine çok teşekkür ediyoruz. Yeni Delhi Büyükelçisi çok yakından ilgilendi" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...