Tgrt Haber
28 Temmuz 2021 17:16

Manavgat yangını hangi bölgeleri etkiledi? Manavgat yangını söndürüldü mü?

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangını çıkmasının ardından ülke gündemine ''Manavgat yangını hangi bölgeleri etkiledi? Manavgat yangını neden çıktı? Manavgat yangını nerede? Manavgat yangını söndürüldü mü?'' soruları geldi.

Manavgat yangını hangi bölgeleri etkiledi? Manavgat yangını söndürüldü mü?
manavgat,manavgat orman yangını,manavgat yangını

Manavgat orman yangını evlere kadar sıçradı. Rüzgarın etkisiyle etki alanını artıran Manavgat orman yangını, ülkede ve bölgede endişeye neden oldu. Ekiplerin müdahalesiyle söndürülmeye çalışan Manavgat yangını akıllara ''Manavgat orman yangını hangi bölgeleri etkiledi? Manavgat yangını söndürüldü mü?'' sorularını getirdi. Manavgat yangını ile ilgili yetkililer ve AFAD tarafından açıklamalar yapıldı. İşte Manavgat orman yanı ile ilgili detaylar. 

MANAVGAT YANGINI HANGİ BÖLGELERİ ETKİLEDİ?  

Manavgat yangınına müdahale eden ekipler Yeniköy’deki yangına ek olarak ikinci bir yangın haberinin kent merkezinden geldiğini belirtti. Side kavşağı yakınlarında ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle hızlı bir şekilde yayıldı. Manavgat yangını yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle büyük endişeye neden oldu. Manavgat yangın bölgesine yakın iki petrol istasyonunun olması korku yaydı.  

Manavgat yangını, Yeniköy, Sarılar, Bahçelievler ve Sorgun bölgelerine yayıldı. Yangın nedeniyle Evrenseki, Kalemler. Çolaklı ve Yeniköy mahallelerindeki bazı evler boşaltıldı. Yangının çıkış yeri hakkında araştırma yapan yetkililer, yangının 15 km alanına yayıldığı öğrenildi.  

Manavgat yangını hangi bölgeleri etkiledi? Manavgat yangını söndürüldü mü?

MANAVGAT YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ MÜ?  

Yangın bölgesinde sıkı bir çalışma yürüten ekipler yangını büyük ölçüde kontrol altına aldığını belirtti. Yaralı ve can kaybının ne kadar olduğu konusunda bir bilginin gelmediğini öğrenildi.  

AFAD tarafından yapılan açıklamada; yangına havadan ve karadan müdahale edildiği belirtildi.  Manavgat yangını için yürütülmekte olan söndürme çalışmalarında 1 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz ve 2 dozer görev aldığı açıklandı.  SAKOM’ın yaptığı açıklamaya göre yangında 45 kişi yaralandı. Sağlık Bakanlığı Manavgat yangın bölgesine 7 ambulans, 2 UMKE ve 1 mobil komuta aracı sevk etti. Antalya AFAD Müdürlüğü Manavgat yangını için bölgeye 3 araç ve 11 personel görevlendirdi. Bunun yanında; Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Mersin illerinden Antalya Valiliği’nden 10 arazöz ve 3 itfaiye aracı bölgeye sevk edildi.  

Manavgat yangını hangi bölgeleri etkiledi? Manavgat yangını söndürüldü mü?

MANAVGAT YANGINI BÜYÜKLÜĞÜ  

Manavgat yangını yalnızca bölgenin değil tüm Türkiye’nin gündeminde ilk sıraya yerleşti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yangınla ilgili şunları söyledi: "Yangının çıkış nedeni ile araştırmalar yapılıyor ancak bununla ilgili bir şey söylemek için çok erken. Birkaç tane köyümüzün yerleşim merkezi yandı. Bir nebze kontrol altına alındı. Yangın kent merkezine 15 km yukarıda başladı, rüzgarın etkisiyle kent merkezine sirayet etti. Dumandan etkilenenler oldu ancak sayısal olarak rakam vermemiz doğru olmaz. Can kaybı ile ilgili bir haber gelmedi, inşallah ölüme neden olmaz. Alanya’daki itfaiye ekibimizden takviye yapıldı. Bu bölgede bu çapta bir yangın daha önce çıkmamıştı" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...