Tgrt Haber

Manisa ve Kütahya'daki orman yangınları kontrol altında: İşte son durum...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - AA
25 Temmuz 2022 09:00 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 10:41
Orman yangını,Manisa,Kütahya

Son dakika haberi: Adana, Antalya ve Muğla'nın ardından Manisa ve Kütahya'da yangına teslim oldu. Kütahya ve Manisa'daki yangın yapılan müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı.

Yaz aylarının gelmesiyle özellikle kıyı bölgelerinden çıkan orman yangınlarına müdahale için ekipler büyük çaba gösteriyor. Sahada ölüm tehlikesiyle karşı karşıya çalışan ekipler, canı pahasına yangınlara jet hızla müdahale ediyor. Adana, Antalya ve Muğla'nın ardından Manisa ve Kütahya'da da dün akşam saatlerinde başlayan orman yangınları yapılan müdahalelerin ardından kontrol altına alındı.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1551284012202827776

KÜTAHYA'DAKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Kütahya'nın Emet ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını 15 saat sonra kontrol altına alındı. Yaklaşık 200 hektarlık ormanlık alanda etkili olan yangına 28 helikopter, 5 uçak, 58 arazöz, 12 su ikmal aracı, 15 itfaiye ve 6 dozer ile 650 personel müdahale etti.

Manisa ve Kütahya'daki orman yangınları kontrol altında: İşte son durum...

Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Manisa ve Kütahya'daki orman yangınları kontrol altında: İşte son durum...

 MANİSA'DAKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Manisa'nın Akhisar ilçesinde dün çıkan ve gece boyunca söndürme çalışmalarının devam ettiği orman yangını, ekiplerin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Hasköy Mahallesi Seğirdim Çukuru mevkisinde otluk alanda çıktıktan sonra ormana sıçrayan yangına, gece boyunca karadan ve havadan müdahale edildi.
Havanın kararmasıyla karadan yürütülen çalışmalara gece görüşlü helikopterler de destek verdi.

Söndürme çalışmalarına 10 helikopter, 8 uçak, 40 arazöz, 8 dozerin yanın sıra Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, jandarma ve emniyetin TOMA araçları da katıldı.

Yangın, havadan ve karadan yoğun müdahale sonucu kontrol altına alındı, bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

8 EV KÜLE DÖNDÜ, 20 EV BOŞALTILDI

Manisa'daki yangında şuana kadar 20 ev boşaltılırken, yaklaşık 40 kişi bölgeden tahliye edildi. Ölü veya yaralı olmadığı öğrenilirken 8 evin tamamen yanarak küle döndüğü aktarıldı.

Manisa ve Kütahya'daki orman yangınları kontrol altında: İşte son durum...
Manisa

MSB'DEN AÇIKLAMA

Kütahya'daki yangına ilişkin sabah saatlerinde Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeleri yer verilmişti:

"Kütahya Emet’te devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek için Kara Havacılık Komutanlığımız tarafından İzmir’den ve Isparta’dan toplam 8 adet helikopter görevlendirildi. Yangın söndürme teçhizatına sahip olan helikopterlerimiz bölgeye intikal etti. Ayrıca Emet’te bulunan bir adet İHA ile yangın söndürme çalışmaları havadan takip edilerek koordinasyon için görüntü aktarımı yapılıyor. Kütahya Hava Er Eğitim Tugay K.lığımızdan görevlendirilen personel ve yangın söndürme araçları bölgeye sevk edildi."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı - AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...