Tgrt Haber
07 Ağustos 2022 06:59 - Güncelleme : 07 Ağustos 2022 10:24

Manisa'da orman yangını: Alevlerin etrafı sarıldı, tehlike geçti

Manisa'nın Soma ilçesinde çıkan orman yangınının söndürülmesi için başlatılan havadan ve karadan müdahale devam ediyor. İlk müdahalenin 8 dakika içinde yapıldığı yangını söndürme çalışmalarına gece görüşlü 2 helikopter de destek veriyor. Ekipler tarafından yangının etrafının çevrildiği ve tehlikeli bir durumun kalmadığı öğrenildi. Yaklaşık 12 saatlik bir çalışmanın ardından yangın kontrol altına alınırken bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Manisa'da orman yangını: Alevlerin etrafı sarıldı, tehlike geçti
manisa,soma,orman yangını

Manisa'nın Soma ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Deniş Köyü'ndeki ormanlık alanda çıkan yangına 50 arazöz, 14 dozer, 12 su tankeri ile karadan, 4 helikopterle de havadan müdahale ediliyor.​ Havanın kararmasıyla devreye alınan gece görüşlü 2 helikopter de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Manisa'da orman yangını: Alevlerin etrafı sarıldı, tehlike geçti

İLK MÜDAHALE 8 DAKİKADA

Manisa'nın Soma ilçesinde, saat 19.20 sıralarında çıkan orman yangına ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

Alevlere ilk müdahale yangın çıktıktan 8 dakika sonra yapılırken, Soma Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de 50 arazöz, 14 dozer, 12 su tankeri ile karadan, 4 helikopterle de havadan destek verdi.

Manisa'da orman yangını: Alevlerin etrafı sarıldı, tehlike geçti

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER İŞ BAŞINDA

Öte yandan, saat 23.00 itibariyle gece görüşlü 2 yangın söndürme helikopteri de çalışmalara destek veriyor.

Manisa'da orman yangını: Alevlerin etrafı sarıldı, tehlike geçti

ALEVLERİN ETRAFI SARILDI

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 10 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı karadan müdahalede bulunan ekiplere yardımcı olmaya devam ediyor.

Manisa'da orman yangını: Alevlerin etrafı sarıldı, tehlike geçti

Öte yandan yangının etrafının çevrildiği ve tehlikeli durumun ortadan kalktığı öğrenilirken yer yer bazı bölgelerde tütmelerin devam ettiği bildirildi. Yangın söndürme uçaklarının son atışlarının yaparak ayrıldığı bölgede helikopterlerin söndürme çalışmalarına devam ettiği ve kara ekiplerine destek olduğu açıklandı.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Dün saat 19.30 sıralarında başlayan ve gece boyunca devam eden orman yangını yaklaşık 12 saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hande 3 Ekim 2019 13:37

Bnde ilk bebeğim kalb atışları olmadı için aldılar yoksa anneyi zehirlenme durumu vardı o bebek belki sizi zehirliyor olabilir

Berfinn 30 Haziran 2019 05:17

Ben 6 haftalıj gebeyim doktor bebeğimin kalp atışlarınım olmadığını söylüyor ama bnm midem çok bulanıyor ve başım dönüyor eğer ölü bebek olsaydı bunlar sonlanöaz mıydı ve bu 3. Gebeliğim 2 gebeliğiöde ölü nenekti ve ben mide bulantısı hiç yaşamadım bunda çok aşırı beklemek istiyorum öldüğünü hiç sanmıyorum

buse28 Nisan 2019 14:11

Yar

Sonraki Haber Yükleniyor...