Tgrt Haber
06 Ocak 2022 07:56

Market fiyatları ne zaman inecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

AK Partili vekillerle kahvaltıda üç saat görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli mesajlar verdi. Kurdaki dalgalanmanın kontrol altına alındığını ve enflasyonu tek haneye indirmekte kararlı olduklarını belirten Erdoğan, market fiyatlarının birkaç aya ineceğini söyledi.

Market fiyatları ne zaman inecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
erdoğan,market fiyatları,ekonomi,enflasyon,çiftçi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dövizdeki dalgalanmanın kontrol altında olduğunu belirterek, “Muhalefet yalan bilgi veriyor, kamuoyunu manipüle ediyor, yanlış bilgilerle piyasayı zehirliyor” dedi. Yeni ekonomi modelinin vatandaşa iyi anlatılması yönünde milletvekillerine talimat veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gelecek dönemde enflasyon odaklı mücadelenin olacağını söyledi.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre, dün AK Parti Genel Merkezinde AK Parti milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 3 saat toplantı yaptı. Erdoğan, milletvekillerini dinleyerek talep ve problemlerini tek tek not aldı. Edinilen bilgilere göre Türkiye ekonomisi hedef alan kur manipülasyonuna karşı 20 Aralık’ta açıklanan tedbir paketinin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili bazı milletvekillerinin bölgelerindeki memnuniyeti dile getirmesi üzerine Erdoğan “Önümüzdeki dönemde enflasyon odaklı mücadele olacak” dedi.

ENFLASYON TEK HANELİ OLACAK

Dövizdeki dalgalanmanın kontrol altında olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonda tek haneye indirme konusunda kararlı olduklarını söyleyerek “Bundan sonra ekonomide daha güvenli ve istikrarlı bir Türkiye görülecek. Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız. Çalışmalarımız, tedbirlerimiz bu yönde olacak” dediği belirtildi.

MARKET FİYATLARI BİRKAÇ AYA DÜŞECEK

Toplantıda döviz kurundaki düşüşe rağmen inmeyen market fiyatlarıyla ilgili de mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birkaç aya kadar fiyatların düşeceğini de söylediği belirtildi.

Market fiyatları ne zaman inecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

MUHALEFETE SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda muhalefeti de eleştirdi. Vekillere yeni ekonomi modelinin herkese her yönüyle iyi anlatılması yönünde talimat veren Erdoğan, “Muhalefet yalan bilgi veriyor, kamuoyunu manipüle ediyor, yanlış bilgilerle piyasayı zehirliyor. Siz bire bir, insanlarımıza gerçekleri, neler yaptığımızı anlatın. Eksiğiniz varsa da bilgi ihtiyacı konusunda bakanlarımız yardımcı olsunlar” ifadelerini kullandığı bildirildi.

BARINAKLAR İÇİN HAZİNE ARAZİSİ

Sokak hayvanları konusu da toplantıda gündeme gelirken Erdoğan’ın “Gaziantep’te bir köpeğin saldırısı sonucu yaralanan Asiye kızımızın durumuna çok üzüldüm. Tedavisiyle yakından ilgileniyorum. Takip ediyorum” dediği belirtildi. Erdoğan’ın barınaklar için hazine arazilerini tahsis edilebileceğini ve bu süreçte belediyelerin atacağı adımları yakından takip edileceğini ifade ettiği kaydedildi.

ÇİFTÇİYE DESTEK GELİR Mİ?

Öte yandan toplantıda memur maaşlarında ve asgari ücrette bir iyileştirme yapıldığına değinen bazı milletvekilleri tarım sektörünün de sıkıntı içinde olduğunu dile getirdi. Sektörün gübre, akasyakıt ve enerji giderleri nedeniyle sıkıntı çektiğini belirten milletvekilleri “Buna göre teşvik sisteminin değişmesi lazım. Çiftçinin kullandığı mazot, gübre ve enerjinin yarısını devlet ödemeli” dedi. Milletvekillerinin bu taleplerinin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından not edildiği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...