Tgrt Haber
21 Eylül 2022 15:00 - Güncelleme : 21 Eylül 2022 21:55

Marmaris'teki orman yangını kontrol altına alınmak üzere

Son dakika haberi: Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Çok sayıda ekibin sevk edildiği bölgede rüzgarın etkili olduğu bildirildi. İlçe merkezlerinden dahi görülen dumanlar geçtiğimiz yıl gerçekleşen felaketi hatırlattı. Bölgeye kısa sürede giden ekipler alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor. AFAD tarafından yapılan açıklamada söz konusu orman yangının yerleşim yerlerini tehdit etmediği bildirilirken 14 uçak ve 35 helikopter ile müdahalenin sürdüğü duyuruldu. Alevlerle mücadele çalışmaları sürerken bölgeden acı bir haber de geldi. Kastamonu’dan yangın söndürme çalışmalarına destek için giden yangın söndürme helikopteri Denizli’nin Çardak ilçesi yakınlarında düştü. İlk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 1’i ağır 5 kişi de yaralandı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris'te devam eden orman yangınının kontrol altına alınmak üzere olduğunu söyledi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İHA-AA-TGRT Haber
Marmaris,orman yangını

Marmaris Yalancıboğaz mevkiindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisi ile hızla büyüyen yangını söndürmek için ekipler sevk edildi. Kısa sürede yayılan yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipleri yanı sıra  arazözler, iş makineleri ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale ediliyor.

BİRÇOK İLÇE MERKEZİNDEN GÖRÜLEBİLİYOR

Gökyüzünü kaplayan dumanlar ilçe merkezinin birçok noktasından görülebiliyor. Yangını söndürmek için büyük bir mücadelede bulunan ekipler havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor. 

Marmaris'teki orman yangını kontrol altına alınmak üzere

AFAD: HAVADAN MÜDAHALE BAŞLADI

AFAD tarafından yapılan açıklamada Muğla'daki yangına 14 uçak 35 helikopter ve 982 personel ile müdahale edildiği duyuruldu. Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmediği ifade edilirken gelişmeler ise yakından takip ediliyor.

https://twitter.com/AFADBaskanlik/status/1572572122299641856

BÖLGEDE ARICILIK YAPAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, 85 yaşındaki M.Y.'nin gözaltına alındığı duyuruldu.

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama, "21.09.2022 saat 12.00 sıralarında Yalancıboğaz adaağzı mevkiinde meydana gelen yangınla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde M.Y. isimli şahsa ait arı kovanlarının yaklaşık yarım metre ön tarafında yanmış ateş közleri olduğu, arı kovanlarının ormana bitişik olduğu, yangının başladığı noktada herhangi bir elektrik kablosunun geçmediği belirlendi. Yapılan mülakatta yangının arı kovanlarına on metre mesafede bir anda çıktığını, rüzgarın etkisi ile bir anda hızla dağın eteklerine ulaştığını, kendisinin yakmadığını beyan etmiştir. Soruşturma işlemleri çok yönlü olarak devam etmektedir" denildi.

DESTEĞE GİDEN HELİKOPTER DÜŞTÜ

Alevlerle mücadele çalışmaları sürerken bölgeden acı bir haber de geldi. Kastamonu’dan yangın söndürme çalışmalarına destek için giden yangın söndürme helikopteri Denizli’nin Çardak ilçesi yakınlarında düştü. İlk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 1’i ağır 5 kişi de yaralandı. 

Marmaris'teki orman yangını kontrol altına alınmak üzere

İÇİŞLERİ: KAZA KIRIMA UĞRADI

İçişleri Bakanlığı "Denizli Çardak’ta bir helikopter kaza kırıma uğradı. 2 Rus, 5 Türk, toplam 7 mürettebatı olan helikopterde 2 kişi hayatını kaybetti, 5 mürettebat yaralı." açıklamasında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris'te devam eden orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişci, helikopter kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINMAK ÜZERE

Yangınla ilgili son duruma ilişkin bilgi veren Bakan Kirişçi, “Yangın kontrol altına alınmak üzere” dedi. Helikopter kazasında yaralananların durumlarının iyi olduğunu vurgulayan Kirişçi, şöyle konuştu:

"Muğla ilimiz Marmara ilçesi Ataköy Mahallesi yakınlarında meydana gelen orman yangınlarına müdahale için Kastamonu ili Taşköprü ilçesinde konuşlu helikopter, saat 16.10 sıralarında bu yangına müdahale için kalktığında Denizli ili Çardak ilçesi Gemiş Mahallesi yakınlarında henüz sebebi bilinmeyen bir kazaya maruz kalmıştır. Türk Hava Kurumu ile MGI iş ortaklığında kiralanan Rusya menşeili RA-31591 kuyruk numaralı KA32 diye adlandırdığımız helikopterde görev yapan 7 personelden 2'si vefat etmiştir. Yaralı personellerimizin herhangi bir şekilde yoğun bakımları söz konusu değildir."

Marmaris'teki orman yangını kontrol altına alınmak üzere

KİMLİK BİLGİLERİNİ PAYLAŞTI

Helikopterdeki mürettebatın kimlik bilgilerini de paylaşan Bakan Kirişci, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu hayatını kaybeden 2 kişi Rus uyruklu. Bunlar, uçuş mühendisi Aleksandr İakovlev ile uçuş teknisyeni Alexey Volkov. Diğer 5 yaralımız ise teknik personeller Ömer Kaan Çakır ile Kenan Erdem ve kaptan pilot İlya İvesenkho, uçuş teknisyeni Georgii Onvnvchın, yardımcı pilot Egor Turkov. Şu an yaralı personellerimiz Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görüyorlar. Herhangi bir şekilde yoğun bakımlık durumları söz konusu değil. Kazanın nasıl olduğunu ve sebebin ne olduğuna dair şu anda herhangi bir bilgi yok. Ama kaza kırım ekibi olay mahaline intikal etmiş, gerekli tetkikleri başlatmış durumdalar."

 

Kaynak: İHA-AA-TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...