Tgrt Haber
27 May 2021 11:25

Maske zorunluluğu tek şartla kalkabilir

Bayram sonrası uygulanan kademeli normalleşme uygulaması 1 Haziran'da sona eriyor. 1 Haziran'da normalleşmeye geçilmesi beklenirken, aşılama sayısının da artmasıyla maske zorunluluğunun kaldırılması da gündemde. Ancak bunun gerçekleşmesi bir şarta bağlı gözüküyor.

Maske zorunluluğu tek şartla kalkabilir
maske,zorunluluk,yasak,kısıtlama,korona virüs

Ramazan Bayramı sonrası başlayan kademeli normalleşme süreci 1 Haziran tarihinde sona erecek. 1 Haziran'dan itibaren çizilecek yol haritası, esnaf ve otel sahiplerinin yanı sıra vatandaşlar tarafından da merak ediliyor.

Dün toplanan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısında, 1 Haziran sonrasındaki süreç masaya yatırıldı.

Bilim Kurulu'nun alacağı tavsiye kararları Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde karara bağlanacak.

Vakalar artmazsa yasaklar esnetilecek

Bayram dönemindeki tam kapanmanın etkileri korona virüs vaka sayılarına olumlu yansıdı. Türkiye'de son bir hafadır vaka sayıları 10 binin altında seyrediyor.

Dün açıklanan son verilere göre günlük vaka sayısı 8 bin 738 olarak açıklandı.

Yetkililer, normalleşme adımı için bu sayısının 5 binin altına düşürülmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

1 Haziran'a kadar vaka sayılarında artış olmazsa 1 Haziran'dan itibaren yasaklar daha da esnetilecek. Sosyal yaşamdaki kısıtlamalardan çok bireysel koruyucu tedbirlerin alınmasına ağırlık verilecek.

Kafe ve restoranlar açılacak

Bilim Kurulu'nun alacağı tavsiye kararları arasında, uzun süredir paket servis ve gel-al şeklinde çalışan kafe ve restoranların yeniden hizmete açılması da yer alacak.

Ayrıca akşam 21.00'den sabah 05.00'e kadar geçerli olan sokağa çıkma kısıtlamasının esnetilmesi istenecek.

Maske zorunluluğu tek şartla kalkabilir

Bir yıldan fazla süredir hayatımızın parçası haline gelen maskeler konusunda yeni kararlar alınması gündemde. Bilim Kurulu, 2 metrelik sosyal mesafe kuralına uyulması halinde vatandaşların sahil, park ve bahçelerde maskesiz olarak oturup dinlenme imkanı verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...