Tgrt Haber

MEB Bakan Özer’in çarpıtılan sözlerine açıklık getirdi!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Eylül 2022 14:13 - Güncelleme : 13 Eylül 2022 14:20
MEB Bakan Özer’in çarpıtılan sözlerine açıklık getirdi!
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,kpss,öğretmen,atama

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in iki öğretmen adayı arasında gerçekleştirdiği özel sohbet içeriğinin çarptırılmasına yönelik Bakanlık açıklama yaptı. Bakan Özer’in KPSS 2020’ye ilişkin görüş ve önerileri dinlediği, gerekli açıklama yaptığı ve incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanılmadığını söylendi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in dün atanamayan öğretmenlerle buluşmasında kullandığı iddia edilen “Sizden düşük puanlılar atandıysa istifa ederim, mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor” şeklindeki sözde sözleri sonrası Bakanlıktan açıklama geldi.

MEB: BAKAN ÖZER’İN SÖZLERİ ÇARPTIRILDI

Bakan Özer’in sözlerinin açıklamalarının sosyal medya mecralarında çarpıtıldığı ifade edilen duyuruda şu ifadelere kullandı;

"Sayın Bakanımız, söz konusu öğretmen adaylarının KPSS 2020'ye ilişkin görüş ve önerilerini dinlemiş, gerekli açıklamaları yapmış ve incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır. Zaman zaman çeşitli mecralarda Bakanlığımız aleyhine kara propaganda faaliyeti yürütmeyi kendine görev edinen bir kesimin sosyal medyadaki söz konusu iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır."

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1569584555887308800

KILIÇDAROĞLU: AÇIKLAMA BEKLİYORUM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da konuya ilişkin hemen bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, ''Dünden beri Milli Eğitim Bakanı'nın ataması yapılmayan öğretmenlere ''çok ağladınız'' dediği konusunda açıklama bekliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...