Tgrt Haber
02 Ekim 2023 09:22 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 12:53

Memur, öğretmen adaylarına mülakat müjdesi! AK Partili Leyla Şahinusta'dan kritik açıklama: Kararımız net

Öğretmen ve memur adaylarına müjde! AK Parti Grup Başkan Vekili Leyla Şahinusta kamuya mülakatsız alımlarla ilgili TGRT Haber’e özel açıklama yaparak “Elbette bu konuda net kararımız var” dedi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Öğretmen,memur,mülakat

Bazı mesleklerde mülakat kaldırılabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuya alımlarda mülakatların kaldırılacağı yönündeki açıklamalarından sonra kamuoyunda beklenti oluştu. Öğretmen atamalarının yapılması beklenirken TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan konuyu AK Parti Grup Başkan Vekili Leyla Şahinusta’ya sordu. “lbette bu konuda net kararımız var” diyen Şahinusta, şunları söyledi: 

“Bazı meslekler var ki mülakat gerekiyor. Öğretmenlik aslında böyle bir meslek. İş yapabilir mi, seviyor mu, özveri ile ve kendi isteği ile bunları yapabilecek gayreti var mı bunu tespit etmek için ehliyet ve liyakat çok önemli ancak mülakat deyince torpil akla geliyor. Devam bizim de temennimiz mülakatın kaldırılması ile birlikte herkesin aldığı puanlarla birlikte."

"DEVLET MEMURLARINA MÜLAKATSIZ ATAMADA ÇEKİNCELER VAR"

Devlet memuru atalamarına da değinen Şahinusta şunları söyledi: "657'ye tabi bir devlet memuru kanunumuz var. Bu kanunun birtakım yetkileri var. Devlet memuru olan kişinin uyması gereken kurallar var. Mülakatsız girdiğinde kontrol olmayacak mı diye endişeye kapılan bir kesim de var. Öyle değil. 657’ye uygun davranmak gerekiyor devlet memuru. Mülakat ile girmesi ya da girilmesine gerek olmayan alanlar var. İşini hakkıyla yapan yapmadığında da bunun hesabının sorulacağını kimsenin unutmamaıs gerekir.” 

AK Parti'li Leyla Şahinusta'dan atama açıklaması

MÜLAKAT PUANININ İNDİRİLMESİ DE GÜNDEMDE 

Öte yandan Ahmet Sözcan, konuya ilişkin Başkent’teki çarpıcı kulisleri paylaştı: “Mesleğin gerektirdiği durumlar için mülakatın kaldırılması planlanmıyor. Ancak öğretmenlik gibi meslekler için mülakatın kaldırılması noktasında yoğun bir talep var. Bunun için de iki formül konuşuluyor. Ya mülakat tamamen kaldırılacak ya da kamuya alımda mülakatın oranı daha da düşürülecek. Şu anda öğretmenler yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakat oranıyla alınıyor. Eğer mülakat tamamen kaldırılmazsa bu yüzde 50’lik mülakat payı daha da azaltılabilir. Ancak nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.”

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...